BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Bsc vagy MSc diplomamunka lehetőség a Chinoinban

2019. január 22. kedd

Bsc vagy MSc diplomamunka lehetőség a Chinoinban

Bsc vagy MSc diplomamunka lehetőség a Chinoinban

   

   

A Chinoin Zrt. a Sanofi csoport tagjaként a generikus prosztaglandin hatóanyag gyártás első számú piaci résztvevője, az összes jelentős prosztaglandin hatóanyag megtalálható a piaci kínálatában.

 

A prosztaglandin termékek gyártási technológiájának kidolgozása a PG Fejlesztésen történik. A következőkben a PG Fejlesztésen ajánlunk szerves kémiai diplomamunka lehetőséget egy fő Bsc vagy Msc diplomamunkát végző egyetemista részére.

   

A diplomamunka témája:

A PGE1 és a PGE2 természetes prosztaglandinok a termékeink köré tartoznak, de még sohasem került sor a racém PGE1 és a racém PGE2 előállítására. Ezekre az anyagokra analitikai vizsgálatok miatt lesz szükség, előállításuk történhet az optikailag analóg anyagok mintájára, de a racém kiindulási anyag miatt számos meglepetésre számíthatunk. A diplomamunka haladásától függően további racém prosztaglandinok előállítására is sor kerülhet.

  

Kiknek ajánljuk:

Elsősorban azoknak ajánljuk ezt a témát, akik szeretik a szerves kémiát, szeretnek laborban preparatív munkát végezni és nem riadnak vissza egy közel tízlépéses szintézis végrehajtásától. Ehhez precizitást és tiszta, rendes munkát várunk el. Az angol nyelv ismerete előny.

  

Amit kínálunk:

A prosztaglandinok szintézise módot ad számos modern szerves kémiai reakció kipróbálására, ezen keresztül rutin megszerzésére a preparatív laboratóriumi munkában. A hallgató továbbá betekintést nyerhet egy gyógyszeripari vállalat mindennapjaiba, ami a későbbi karriertervezés során előnyt jelenthet.

   

A munkavégzés helye:

A munkavégzés a Chinoin újpesti telephelyén, a PG Fejlesztésen lesz.

Cím: 1045 Budapest, Tó utca 1-5., 827. épület, 1. emelet

   

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a Bsc vagy MSc diplomamunka téma, kérlek küldd el emailben a jelentkezésedet, önéletrajzodat, valamint ha van egy oldalban összefoglalva a BSc diplomamunkádat 2019. február 15-ig, és hamarosan jelentkezünk.

 

Konzulens: Takács László, okleveles vegyész, Prosztaglandin Üzletág, PG Fejlesztés

Elérhetőség: laszlo.takacs@sanofi.com

                         

Aktuális híreink