BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Kooperatív Doktori Program Doktori Hallgatói Ösztöndíj pályázat

2020. augusztus 3. hétfő

Örömmel tudatjuk, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium mint Irányító szerv, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal mint Kezelő szerv útján 2020. július 22-én nyílt pályázatot hirdetett a "Kooperatív Doktori Program Doktori Hallgatói Ösztöndíj" elnyerésére: https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/nkfi-alap/kooperativ-doktori-program-kdp-2020/palyazati-felhivas

A Kooperatív Doktori Program célja, hogy a kutatás-fejlesztés-innováció területén tovább bővítse azon munkavállalók létszámát - elsődlegesen az MTMI (matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai) területeken -, akik szakmai ismereteiket a legfrissebb tudományos kutatási eredményekkel kívánják gyarapítani, és elkötelezettek tudásuk társadalmi, gazdasági hasznosításában.

A Kooperatív Doktori Programban részt vevő doktori hallgatók vállalati együttműködésben, a felsőoktatási doktori iskolák intézményes keretei között dolgozzák fel témájukat, és fejenként legalább havi nettó 200 000 Ft-os és legfeljebb havi nettó 400 000 Ft-os támogatásban részesülnek. A témavezető és a doktori iskola is kap támogatást a kooperatív doktori hallgató után. Szintén támogatásban részesül a vállalati szakértő, akinek feladata, hogy a kooperatív doktori hallgató számára a vállalati működést bemutassa és a kutatás vállalati hasznosítását elősegítse.

A pályázati felhívás szerint a pályázatokat 2020. augusztus 1. és 2020. szeptember 15. között lehet benyújtani.

Az Oláh György Doktori Iskola hallgatójaként pályázni kívánók részére a pályázat beadásához szükséges DI igazolást és befogadó nyilatkozatot a Kar nem automatikusan adja ki. A Kar a 2020. augusztus 27-ig a DI-hoz (Zsadányi Gabriella: zsadanyi.gabriella@mail.bme.hu) beérkező előzetes pályázati anyagok Doktori Iskola Tanácsának (DIT) által történő mérlegelése alapján a DI igazolást és befogadó nyilatkozatot kiválósági alapon (figyelembe véve a témavezető és a pályázó eredményeit, továbbá a projekt szakmai tartalmát és annak gyakorlati relevanciáját és a kari prioritásoknak való megfelelését) fogja kiadni.

Amennyiben a pályázó még nem nyert felvételt az Oláh György Doktori iskolába, az előkészített pályázati anyag beadásán túlmenően a pályázat beadása előtt pótfelvételi eljáráson kell részt vegyen 2020. szeptember 2-án.

Az előzetes pályázati anyagnak a tartalmaznia kell:

- a kitöltött pályázati adatlapot. [A pályázati adatlapon szereplő intézményi adatokat (A KDP ösztöndíjas időszakban a doktori képzésre vonatkozó, illetve a doktori hallgatói jogviszonyt biztosító fogadó felsőoktatási intézményi adatok: 1-9 pontja) 2020.08.10-ig a jelen felhívás kiegészítéseképpen közzétesszük.]

- A Kutatási tervet 1 évre (2020. szeptember 1. – 2021. augusztus 31.), melynek terjedelme: legalább 5000 és legfeljebb 10.000 karakter terjedelemben (szóközökkel);

- A Kutatási tervet a KDP doktori ösztöndíjas hallgatói jogviszony fennállásának idejére, melyben a pályázónak ki kell benne térnie arra, hogy a kutatás mely részét tervezi a fogadó doktori iskolánál, és mely részét a munkáltatónál megvalósítani, ennek során be kell mutatni a fogadó felsőoktatási intézmény és a munkáltató kapcsolódó infrastruktúráját. Akkor szükséges benyújtani, ha a megpályázott hónapok száma nem 12 (17 hónap, 24 hónap, 29 hónap, 36 hónap, 41 hónap, 48 hónap). Terjedelme: legalább 5000 és legfeljebb 10.000 karakter (szóközökkel);

-  A pályázó (tudományos és szakmai eredményeit is tartalmazó) önéletrajzát, mely tartalmazza publikációs jegyzékét, vagy az MTMT linkjét.

-  A témavezetőnek a KDP ösztöndíjas doktori témavezetői feladatai ellátásának vállalásáról szóló szabad megfogalmazású nyilatkozatát.

-  A vállalati szakértőnek a vállalati szakértői feladatok ellátásának vállalásáról szóló szabad megfogalmazású nyilatkozatát.

-  A vállalati szakértő (tudományos és szakmai eredményeit is tartalmazó) önéletrajzát, mely tartalmazza publikációs jegyzékét, vagy az MTMT linkjét.

-  A pályázó doktori témája és kutatási tervei vállalati relevanciájának és hasznosíthatóságának a vállalati szakértő által adott értékelését, legalább 2000 karakter (szóközökkel) terjedelemben.

- Egy nyilatkozatot, mely szerint a DI számára beadott dokumentumok megegyeznek a pályázatban leadandó végleges dokumentumokkal.

Aktuális híreink