BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

GalgaGabona Konzorcium rendezvénye -- jelentkezés május 28-ig

2021. május 25. kedd

A GalgaGabona Konzorcium tisztelettel meghívja önt és munkatársait az „Élelmiszerbiztonsági, agrotechnikai, feldolgozástechnológiai és táplálkozási érték növelését célzó fejlesztések a zab és rozs humán célú hasznosítási feltételeinek javítása érdekében” című projekt (2017-1.3.1-VKE-2017-00004) eredményeinek bemutatását célzó online szakmai rendezvényre.

 

Időpont: 2021. június 4. 10:00 – 12:00 --- Helyszín: online Teams felület
Részvétel: ingyenes, de jelentkezéshez kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékát a
https://forms.gle/XU2UDxukrwc3vB147 linken jelezze 2021. május 28-ig.

 

Szakmai program (letölthető innen)

 

Levezető elnök: Makay György FB elnök, Első Pesti Malom és Sütőipari Zrt

 

Éder Tamás elnök, Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke
A gabona termékpálya adta kihívások a húságazat számára

 

Csonka Endre vezérigazgató, Első Pesti Malom és Sütőipari Zrt
Bevezető gondolatok, a kutatási program fő célkitűzései

 

Péter István termesztési üzletágvezető, Galga Agrár Kft
Rozs és zab fajták termesztéstechnológiai ajánlásai, búzamentes vonal kialakításának lehetősége

 

Simon Katalin műszaki és fejlesztési vezető, Első Pesti Malom és Sütőipari Zrt
Rozsfajták és frakciók az egészség szolgálatában. Magyar zabfajták hántolása, hőkezelése,
búzamentes modell kialakítása

 

Tömösközi Sándor docens, projekt szakmai vezető (valamennyi BME munkatárs képviseletében)
Rozs és zab minősítési rendszerének kidolgozása, malom- és sütőipari termékfejlesztés és minősítés, egyes élelmiszerbiztonsági vonatkozások: FODMAP valamint zab a gluténmentes táplálkozásban

 

Méry Zoltán üzemvezető, F&R Partner Sütőipari és Kereskedelmi Kft
Az F & R Kft szerepe a termékfejlesztésben, a kutatások során elért eredmények bemutatása

 

Varga Balázs tudományos főmunkatárs, ELKH Agrártudományi Kutatóközpont, Martonvásár
Zabfajták kisparcellás termesztési kísérleteinek komplex értékelése, fajtaazonos és búzamentes vetőmag biztosítása

 

Langó Bernadett: Gabonakémiai és technológiai laborvezető, Gabonakutató Nonprofit Kft, Szeged
Szegedi rozs és zab fajták agronómiai és beltartalmi mutatói

 

Koltai Tünde elnök, Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete
Búzamentes zab és lisztérzékenység – nemzetközi kitekintés, hazai szabályozás, élelmiszerbiztonsági modellrendszer a GalgaGabona projektben

 

Szakmai fórum

Aktuális híreink