BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

TDK díjat alapított Bay Zoltán Nonprofit Kft. a VBK-val kötött stratégiai együttműködés keretein belül

2014. november 17. hétfő

TDK díjat alapított Bay Zoltán Nonprofit Kft. a VBK-val kötött stratégiai együttműködés keretein belül

A 2013-ban BME VBK és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. között megkötött stratégiai együttműködés keretein belül idén a Bay Zoltán Nonprofit Kft. TDK díjat alapított, melyet a Biotechnológia szekcióban Nagy Flóra nyert el „Funkcionalizált szilika nanorészecskék alkalmazása új típusú enzim aggregátumok előállítására” című dolgozatával (témavezető: Dr. Poppe László, konzulens: Weiser Diána).

 

A stratégiai együttműködési megállapodást további céljai között szerepel az

  • oktatás és a kutatás-fejlesztés területein való együttműködés, valamint ehhez kapcsolódóan
  • közös pályázatok benyújtása,
  • az egyetemen kifejlesztett technológiák és termékek piacra vitelének elősegítése.

 

Közös K+F pályázatok benyújtása esetében a Bay Zoltán Kft. (brüsszeli Irodájával támogatva) vállalja a pályázatok összeállítását, konzorciumok szervezését és vezetését is.

 

Az eddigi egy éves együttműködés során szakmai kapcsolatok épültek ki, közös pályázatok kerültek előkészítési fázisba és a jövő évtől megjelennek majd az együttműködés kiszélesítését célzó szakdolgozati, diplomamunka és PhD témakiírások is.

 

Az együttműködéshez Karunkról bármikor csatlakozhatnak oktatók/kutatók a kutatási téma megjelölésével. A BME VBK részéről kijelölt kapcsolattartók: Dr. Hórvölgyi Zoltán és Dr. Németh Áron."

 

A Bay Zoltán Nonprofit Kft. felépítését és kutatási területeit az alábbi linkek segítségével ismerhetik meg részletesebben:

 

BAY-BIO

 

BAY-LOGI

 

BAY-IKTI

 

BAY-ATI

 

BAY-INNO

 

H4-HunOR

 

BAY-STRAT

Aktuális híreink