BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Oláh György Doktori Iskola konferencia felhívás

2015. január 12. hétfő

Oláh György Doktori Iskola konferencia felhívás

Az Oláh György Doktori Iskola PhD konferenciáját több éven át sikerrel rendezik meg, s mára elmondható, hogy a BME VBK tudományos életének egy jelentős eseményévé nőtte ki magát. A XII. PhD konferenciára 2015. február 5.-én csütörtökön kerül sor.

 
A konferencia szervezése során a szervezőkaz alábbi irányelveket követik:


1./ Biztosítják a doktoránsoknak a szóbeli előadás lehetőségét, hogy ne a védéskor kezdjék el a szükséges előadói rutin megszerzését. Ennek érdekében a fokozatszerzés feltétele egy szóbeli előadás megtartása.


2./ A kari tudományos közélet megteremtéséhez jelentősen hozzájárul a konferencia, hiszen a doktoránsok munkájánkeresztül bemutatkozik az egész kar kutatási tevékenysége.

 

A fentiek alapján a konferencia lebonyolításának módját az Oláh György Doktori Iskola Tanácsa az alábbiakban határozta meg:

 

A konferenciánra szóbeli előadással és poszterrel is lehet jelentkezni. A szóbeli előadásokra a több éves munkákat összefoglaló jellegű, a kar széles közönsége számára is közérthető javaslatokat várnak. Az előadók kiválasztásánál előnyt élveznek a harmadéves doktoránsok.

  • A poszter nyelve lehet magyar, vagy angol (így lehetséges olyan poszter bemutatása is, mellyel más szakmai konferencián is szerepeltek, vagy szerepelni fognak). A poszterszekcióra az előadások után, a konferencia zárása előtt kerül sor.
  • A szóbeli előadások felépítésének szempontjai: A bevezetőben a szélesebb szakmai közönség számára célszerű megvilágítani, hogy mi a téma fontossága, mik az előzmények, miért érdekes a kutatás. Az előadás során célszerű kerülni a csak a legszűkebb szakmaterületen használatos zsargonokat. Az előadás hatását növeli az elért eredményeknek az előadás végén (tézispontszerűen) történő összefoglása (maximum 1 perc), itt szerepelhet esetleg további tervezett munkák felvázolása is.

 

A konferenciára jelentkezni a ejablonkai@mail.bme.hu címre küldött mailben lehet a jelentkezési lap kitöltésével, melyet kérünk VEZETÉKNÉV.KERESZTNÉV.doc elnevezéssel beküldeni.

A jelentkezésnél vegyék figyelembe, hogy a doktori fokozat megszerzéséhez változatlanul előírás, hogy legalább egy szóbeli előadást tartson a jelölt, így amennyiben valaki harmadéves doktoráns, és még nem tartott szóbeli előadást, ezt a tényt feltétlenül jelezze!

A jelentkezés határideje, 2015. január 19., az egy egyoldalas angol és magyar nyelvű összefoglaló leadásának határideje 2015. január 26. Az előadások/poszterek elfogadásáról január 22.-ig értesítést küldünk.

Az előadásokat ppt file-ként február 4.-ig kell beküldeni elektronikusan. A posztereket február 5.-én reggel kérjük elhelyezni, és a poszter szekció után eltávolítani.

 
A konferencia időpontja: 2015. február 5. csütörtök.

 

Letölthető dokumentumok:

Aktuális híreink