BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

XXI. Nemzetközi Vegyészkonferencia

2015. június 15. hétfő

XXI. Nemzetközi Vegyészkonferencia

A kolozsvári székhelyű Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) 2015. szeptember 23-27. között Csíksomlyón, szervezi meg a XXI. Nemzetközi Vegyészkonferenciát.

 

Bővebb információk, jelentkezési lapok, valamint előadás/poszter bejelentő lapok a konferencia honlapján találhatóak: http://chem.emt.ro/.

 

A konferencia célja: a szakmai továbbképzés, új kutatási eredmények ismertetése, a magyar vegyészeti szaknyelv ápolása, vegyészmérnökök, kutatók, tanárok, egyetemi hallgatók kapcsolatfelvétele és tapasztalatcseréje, egyetemek és egyéb intézmények közötti kapcsolatfelvétel, illetve meglévő szakmai kapcsolatok ápolása.

 

A konferencia megfelelő keretet teremt a szakmai eredmények, csúcstechnológiák bemutatására a kémia különböző szakterületein (pl. biokémia, biokatalízis, nanotechnológiák, környezetvédelem), ill ezen szakterületek gazdasági és szociális hatásainak bemutatására, úgy a kutatók és egyetemi oktatók körében, mint a potenciális felhasználók előtt (vegyi üzemek képviselői, cégek, stb.). A különböző kutatási irányzatok bemutatása, új találmányok ismertetése serkenti a további kutatást, fejlődést, a kutatási eredmények alkalmazását és fejlesztések kidolgozását.

 
A konferencia plenáris előadásait követő szekciókat kezdetben 6 tematikában hirdetik meg, melyek az évek során 11-re bővültek, melyek közül kiemelnénk a 2002-től indított diák-poszter szekciót, mely lehetőséget ad diákjaink számára, hogy dolgozattal jelentkezhessenek, ezeket bemutassák. Az új szekció nagy sikernek örvend, a dolgozatok elbírálásban részesülnek, melynek eredményeképpen a legjobbakat díjazzák.
 
Hasonlóan a diák-poszter szekcióhoz 2005-től doktorandusz plénum megnevezéssel bővítették a szervezők konferencia szekcióit, mely állandó fóruma kíván lenni a PhD hallgatóknak, ahol bemutathatják tudományos munkáikat, kutatásaikat.
 
A rendezvény programja keretén belül szakkiállítások, cégbemutatók is helyet kapnak. A konferencián elhangzó előadásokat megjelentetjük egy kötetben, melyet minden résztvevő kézhez kap.

Aktuális híreink