BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Szakmai nap a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karon

2016. március 2. szerda

Szakmai nap a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karon

 

TM-BME Vegyészmérnöki Csoportja és a Kar Vegy-Érték Tehetségpontja 2016. február 20.-án középiskolás diákok részére a Ch. épületben megszervezte a SZAKMAI NAPOK rendezvény-sorozatának második eseményét.

 

Az ingyenes rendezvény célja a vegyész-, bio- és környezetmérnöki szakmák bemutatása volt, a kémiai számításokba való bevezetés, felkészítés, problémák megoldása, valamint tanári felügyelet mellett lehetőséget nyílt mindenki számára az emeltszintű érettségi kísérleti feladatainak elvégzésére. 

 

A gyakorlatokat egyetemi oktatók és egyetemi hallgatók tartották. A rendezvény lebonyolításában Karunkról 16 szervező vett részt.

 

 

A 76 érdeklődő középiskolás diák fél 10-kor gyülekezett a Ch. épületben, hogy 10 órai kezdettel meghallgathassa Dr. Kupai József által tartott szakmai előadást, ami az emelt szintű érettségin szeretplő nem elvégzendő feladatok egy részének audiovizuális bemutatását tartalmazta. Az előadás után az érdeklődők forgószínpadszerűen részt vehettek laborgyakorlatokon és az ebédszünetet követő kémiai számítási gyakorlatokon.

 

 

A gyakorlatok esetén a diákok 6 témakör közül választhattak:


1) koncentráció, kristályosítás
2) gáztörvények
3) sztöchiometria
4) termokémia
5) elektrokémia
6) egyensúlyi számítások (pH számítás)

 

Amelyek közül az elektrokémia és az egyensúlyok voltak a legnépszerűbbek.

 

 

A szakmai nap rendezvénysorozat az NTP-FKT-M-15-0001 BME Tehetség a tehetségekért Program támogatásával valósult meg.

 

A rendezvénysorozat következő  időpontja:
2016. március 19.

 
Az egyes rendezvények egymástól függetlenek, részt lehet venni akármelyik (két) alkalmon is, de az elvégezhető kísérletek mások lesznek, lefedve a teljes érettségi követelményt.

 

A program INGYENES, a részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet az online jelentkezési felület kitöltésével tehettek meg.

 

További információ a bmefeb@gmail.com címen, vagy a facebook oldalunkon (www.facebook.com/bmeFEB) kérhető.

 

Kérünk, oszd meg ezt a felhívást barátaiddal, ismerőseiddel is!

Honlapcím: http://feb-bme.uw.hu

Facebook:  www.facebook.com/bmeFEB

 

NTP logók

A rendezvény az NTP-FKT-M-15-0001 azonosítószámú A felsőoktatási intézményekben megvalósuló komplex tehetséggondozó programok támogatása című pályázat keretein belül valósult meg.

Aktuális híreink