BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Megjelentek az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíj felhívásai

2016. június 8. szerda

Megjelentek az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíj felhívásai

Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjpályázatot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma a hazai kutatók és alkotóművészek utánpótlására és pályán tartásuk támogatására. A pályázatok összefoglaló listáját a mellékelt pdf-ben találják.

 

Pályázók köre: Az ÚNKP ösztöndíjpályázatai olyan, a magyarországi felsőoktatási intézmények alapképzéseiben, mesterképzéseiben vagy doktori képzéseiben részt vevő hallgatókat, doktorjelöltjeket és 40 év alatti oktatókat-kutatókat támogatnak, akik kimagasló kutatási és alkotói tevékenységet végeznek, illetve abban kiváló teljesítményt nyújtanak.

 

A program célja, hogy minden tudományos és művészeti területen támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, az elindulást, majd a pályán tartást a tudományos és művészeti pályán, valamint a nemzetközi szinten is kiváló, fiatal kutatók és alkotók munkáját.

 

Az ösztöndíj időtartama: 10 hónap

  • Alapképzésben részt vevő hallgató, osztatlan képzés (180 kreditig): 75.000.-
  • Mesterképzésben részt vevő hallgató, osztatlan képzés (180 kredit után): 100.000.-
  • Doktori képzésben részt vevő első éves hallgató: 110.000.-
  • Doktori képzésben részt vevő másod-, harmad éves hallgató: 150.000.-
  • Doktorjelölt: 250.000.-
  • Posztdoktor I.*: 300.000.-
  • Posztdoktor II.**: 350.000.-

 

*Posztdoktor I.: 2 éven belül PhD fokozatot szerzett, a pályázás benyújtása napján 40. életévét még nem töltötte be, felsőoktatási intézménynél oktatói, kutatói munkavégzésre irányuló jogviszonyban-, vagy oktatói, kutatói munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban álló oktató, kutató.
**Posztdoktor II.: 2 éven túl PhD fokozatot szerzett, a pályázás benyújtása napján 40. életévét még nem töltötte be, felsőoktatási intézménynél oktatói, kutatói munkavégzésre irányuló jogviszonyban-, vagy oktatói, kutatói munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban álló oktató, kutató.

 

Benyújtási határidő: A pályázatokat a minisztériumi kiírás alapján 2016. június 10. és 2016. június 27. között lehet benyújtani. Ugyanakkor a BME kéri az érdeklődőket, hogy ezt lehetőség szerint június 17. és június 27. között tegyék meg, mivel az intézmény addigra alakítja ki a pályázatok kezelésével kapcsolatos belső folyamatait.
 
 

A pályázati dokumentáció elérhetősége: http://www.kormany.hu/hu/dok?page=2&source=2&type=206&year=2016#!DocumentBrowse 

 

Az ÚNKP pályázattal kapcsolatos további információk ezen az oldalon lesznek elérhetők: www.bme.hu/unkp

Aktuális híreink