BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

NanoInnováció – felhívás ifjú kutatók számára

2016. augusztus 4. csütörtök

NanoInnováció – felhívás ifjú kutatók számára

NanoInnováció címmel kerül megrendezésre 2016. szeptember 20-23. között Rómában az a nagyszabású K+F+I és ipari programsor, amely a nanotechnológiák legújabb eredményeit bemutatva igyekszik platformot teremteni a kutatók, a tudományos intézmények, és az ipari szereplők számára. A NanoInnovation 2016 c. konferencia és kiállítás elsődlegesen az ipari szereplőkkel, a vállalkozókkal és a potenciális finanszírozókkal történő találkozást célozza.

 

Programgazda a Bracco Alapítvány – egy több mint 85 éves múltra visszatekintő szervezet -, amely a tudományok, a kultúra és a művészetek széleskörű terjesztését célozza, hangsúlyos mecenatúrát vállalva. Hátterét a Bracco cégcsoport adja, amely az 1930-as években gyógyszergyártással indult (Italmerck SpA.), majd vegyi anyagokat és a radiológiához használatos kontrasztanyagot gyártó cégcsoporttá nőtte ki magát. (Elsőként az Italmerck forgalmazta Cebion néven 1934-ben a Szent-Györgyi Albert által izolált C-vitamint.) A cégfilozófia integráns része a felelős gazdálkodás és a társadalmi integrációt elősegítő közéleti szerepvállalás. A NanoInnováció c. program intézményi támogatói: az olasz Külügyminisztérium, a Védelmi Minisztérium és Lazio Régió is.

 

Ifjú kutatók bemutatkozási lehetősége: az Alapítvány pályázatot hirdet ifjú kutatók számára 35 éves korig a rendezvényen történő bemutatkozásra önálló előadással, poszterrel és/vagy standon történő megjelenés formájában. A pályázat tematikája igen széles – a mellékelt hirdetmény tartalmazza, - az élelmiszer- és agrárgazdaságtól a kulturális, művészeti örökség megőrzésén át a nanogyártás és smart fabrication területeit is magába foglalja. Pályázni lehet az alábbi honlapon http://www.nanoinnovation.eu/2016/got-talent 2016. augusztus 5-ig.

 

A programon történő részvétel 2016. szeptember 15-ig történő regisztráció esetén ingyenes, azt követően 80.- euro+ÁFA. További információk a programról: www.nanoinnovation.eu

Aktuális híreink