BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Elérhető az Oláh György kémiaverseny felhívása

2016. szeptember 29. csütörtök

Elérhető az Oláh György kémiaverseny felhívása

A verseny célkitűzése és egyben küldetése az, hogy színes, érdekes feladatokkal népszerűsítse a kémiát, a mérnöki- és természettudományokat a középiskolások körében.

 

Jelentkezés feltételei: A versenyre nevezhet minden magyarországi vagy határon túli középfokú oktatási intézményben tanuló diák. A versenyen való részvétel díjmentes.

Jelentkezés menete, határideje: Jelentkezésre kizárólag az Oláh György Országos Középiskolai Kémiaverseny hivatalos weboldalán (http://szasz.ch.bme.hu/olahverseny) található „Jelentkezés” menüpont alatti űrlap kitöltésével 2016. október 28. 23:59-ig van lehetőség.

       

Kategóriák:

I. kategória: azok a középiskolai tanulók, akik a 9. évfolyamtól kezdődően – az egyes tanévek órarend szerinti heti óraszámát összeadva – a versenyben való részvétel tanévének heti óraszámával bezárólag összesen legfeljebb heti 4 órában tanulják a kémiát.

  
II. kategória: azok a középiskolai tanulók, akik a 9. évfolyamtól kezdődően – az egyes tanévek órarend szerinti heti óraszámát összeadva – a versenyben való részvétel tanévének heti óraszámával bezárólag összesen 4-nél több, de legfeljebb 7 órában tanulják a kémiát.

       
III. kategória: azok a középiskolai tanulók, akik a 9. évfolyamtól kezdődően – az egyes tanévek órarend szerinti heti óraszámát összeadva – a versenyben való részvétel tanévének heti óraszámával bezárólag 7-nél több órában tanulják a kémiát.

   
IV. kategória: azok a középiskolai tanulók, akik országos vagy nemzetközi természettudományos versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, a heti óraszámtól függetlenül. A kategória indulói a levelező fordulók alkalmával a III. kategória feladatsorait oldják meg, a döntőben lesz feladatlap bontás, itt más kérdésekre kell választ adniuk. A kategóriát csak megfelelő létszám esetén áll módunkban elindítani. Ellenkező esetben természetesen biztosítjuk a diákok versenyzését a III. kategóriában. 

  

Részletes tájékoztatás a Kémiaverseny hanlapján található: http://szasz.ch.bme.hu/olahverseny/kiiras.html

Aktuális híreink