BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

XI. Szent-Györgyi Albert Konferencia

2017. április 5. szerda

XI. Szent-Györgyi Albert Konferencia

A BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar vezetése nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a XI. Szent-Györgyi Albert Konferencia résztvevőit. Immár évtizedes hagyomány karunkon, hogy a Szent-Györgyi Albert Szakkollégium lelkes diák tagjai tavaszonként olyan konferenciákat szerveznek, amelyekre az adott év tematikájának választott tudományterület legnevesebb hazai képviselőit hívják meg előadóknak. Külön öröm számomra évről évre figyelni és konstatálni azt, hogy a meghívott előadók magas szakmai színvonalú előadásait milyen sok lelkes, a szakma iránt érdeklődő hallgatónk kíséri figyelemmel. A széles látókörű és a kutatás-fejlesztés iránt elkötelezett mérnökök képzéséhez nagymértékben hozzájárul az a figyelemfelkeltő tevékenység, amelyet kari szakkollégiumunk a tudományos diákköri munka és a szakmai továbbképző programok fontosságának és szépségeinek bemutatása terén végez.

 

A 2017. évi konferencia fő témája a rákkutatás, napjaink egyik legfontosabb kutatási területe. Világszerte nő a daganatos megbetegedésben szenvedők száma, az ő gyógyulásukra csak az adhat esélyt, ha sikerül új, nagy szelektivitású gyógyszereket, terápiás protokollokat kidolgozni a közeljövőben. Ezekbe a rendkívüli fontosságú kutatásokba, az elért legújabb eredményekbe nyerhetünk bepillantást a konferencia előadásainak segítségével. Újdonság lesz a konferencián, hogy diákok is bemutathatják TDK eredményeiket poszteres vagy rövid szóbeli előadások keretében és ezekben az előadásokban nem kell a fő tematikát követni, hanem bármely tématerületen elért eredményeiket ismertethetik az előadók.

 

A változatos programhoz hasznos időtöltést, tartalmas szakmai beszélgetéseket kívánok minden, a konferencián résztvevő kolléga és hallgató számára.

 

 

Dr. Faigl Ferenc

egyetemi tanár, dékán

 

 

Programfüzet

Konferenciakiadvány

Plakát

Aktuális híreink