BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Nobel-díjasok lindaui ülése

2017. április 5. szerda

Nobel-díjasok lindaui ülése

A Nobel-díjasok lindaui ülése (Lindau Nobel Laurate Meetings) egy évente megrendezett tudományos konferencia, amelyet 1951 óta tartanak Lindauban, Németországban.

 
A konferencia célja, hogy összehozza a Nobel-díjasokat és fiatal kutatókat a világ minden tájáról és elősegítse a tudományos és kultúrális gondolatok cseréjét a kutatók különböző generáció között. Ebben az évben a konferencia témája a kémia lesz, amelyhez a több mint 80 országból érkező 400 fiatal kutató között Fábián Balázs is csatlakozik. A rendezvény ideje alatt a résztvevőknek lehetősége lesz közel 40 Nobel-díjassal találkozni a plenáris előadások, kerekasztal-beszélgetések és informális beszélgetések alatt. A kiváló tudományos eredményeik alapján szigorú kiválasztási folyamaton átesett fiatal kutatók nemcsak nemzetközileg elismert tudósokkal találkozhatnak, hanem egyéb társadalmi szereplőkkel, politikusokkal és a nemzetközi média képviselőivel is.

  
Fábián Balázs doktori tanulmányait a BME Oláh György Doktori Iskolában és a francia Université Bourgogne-Franche Comté Institut UTINAM intézetében folytatja kettős témavezetéssel Dr. Jedlovszky Pál és Dr. Sylvain Picaud irányítása alatt. Kutatási témája a számításos kémia, ezen belül határfelületek vizsgálata molekuláris dinamikai és Monte Carlo szimulációk segítségével.
 

 
További információ:
http://www.lindau-nobel.org
kapcsolat:
pali@chem.elte.husylvain.picaud@univ-fcomte.fr

Aktuális híreink