BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Közzétették az OTDT Roska Tamás Tudományos előadás pályázati felhívását

2018. július 17. kedd

Közzétették az OTDT Roska Tamás Tudományos előadás pályázati felhívását

A kiíró olyan 35 év alatti doktorjelöltek/doktoranduszok/posztdoktorok jelentkezését várja, akiknek publikációs tevékenységük és tudományos-kutatói eredményük is kiemelkedőnek számít.

 

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) a felsőoktatás különböző képzési szintjein történő tehetséggondozó, tudományos kutatói tevékenység folyamatosságának támogatása és perspektíváinak felmutatása, a tehetség elismerése és a fiatal kutatói teljesítmények megismertetése, valamint Roska Tamás tudományterületeket összekapcsoló, nemzetközileg elismert kutatói életműve előtti tiszteletadás céljából életre hívta a Roska Tamás tudományos előadások intézményét.

 

Az OTDT felhívja a doktorjelölteket, fiatal doktorokat, hogy színvonalas pályamunkákkal nevezzenek a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencián tartandó Roska Tamás Tudományos Előadás megtartására. Az OTDT egyidejűleg arra kéri a doktori iskolák, a Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) és a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága (PSAT) vezetőit, ösztönözzék a pályázat beadására és ajánlják a legkiválóbb fiatal tudósjelölteket a Roska Tamás Doktorandusz előadás pályázat beadására.

 

A komoly szakmai elismerés netto 300 ezer forint pénzdíjjal is jár.

 

Kérjük, a pályázati szándékot jelezzék Benkó Rita tudományos koordinátornál  e-mailben 2018. július 31-ig (benko.rita@mail.bme.hu, tel: 463 1213).

 

További részletek a felhívásban és az alapító okiratban olvashatók.

Aktuális híreink