BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Pályázati felhívás 14 év alatti gyermeket nevelő kutatónők, valamint kiskorú gyermeket egyedül nevelő kutatók számára

2018. szeptember 25. kedd

Pályázati felhívás 14 év alatti gyermeket nevelő kutatónők, valamint kiskorú gyermeket egyedül nevelő kutatók számára

A pályázat célja és a támogatás formája

A Magyar Tudományos Akadémia (a továbbiakban: MTA) a kisgyermeket nevelő kutatónők és kiskorú gyermeküket egyedül nevelő kutatók tudományos előmenetelének elősegítése érdekében pályázatot ír ki az MTA doktora cím megszerzésére irányuló kérelem benyújtásához szükséges értekezés megírásának támogatására.

   

A pályázat keretében bruttó 1 800 000 Ft összegű vissza nem térítendő ösztöndíj-támogatás nyerhető el, melyet a kedvezményezett 2019. január 1. és december 31. között vehet igénybe, választhatóan három, négy, hat, nyolc vagy tizenkét hónapos támogatási időtartammal, az időtartamnak megfelelő hónaponkénti bontásban. (Így pl. tizenkét hónapos támogatási időtartam esetén havonként bruttó 150 000 Ft, négy hónapos támogatási időtartam esetén pedig havonként bruttó 450 000 Ft az ösztöndíj-támogatás.) A Magyar Tudományos Akadémia fejezetének terhére várhatóan tíz pályázat támogatására nyílik lehetőség.

   

A pályázat benyújtására jogosultak köre

  

Az a személy nyújthat be pályázatot, aki – magyar állampolgár; vagy munkássága igazolhatóan a magyar tudományossághoz kapcsolódik; – amennyiben magyar állampolgár, tagja az MTA köztestületének; – PhD, vagy azzal egyenértékű tudományos fokozattal rendelkezik, de még nem rendelkezik MTA doktora címmel, illetve nincs elbírálás alatt álló MTA doktori kérelme; – a pályázat benyújtásakor 14 év alatti gyermeket nevelő kutatónő, vagy kiskorú gyermeket egyedül nevelő kutató (azaz gyermekét saját háztartásában neveli és hajadon, nőtlen, özvegy, elvált, házastársától külön él és nincs élettársa); – vállalja, hogy a támogatás elnyerése esetén, annak lejártát követően egy éven belül benyújtja az MTA doktora cím megszerzésére irányuló kérelmét.

  

 A teljes pályázati felhívás ide kattintva letölthető (PDF)

  

http://mta.hu/aktualis-palyazati-kiirasok/palyazati-felhivas-14-ev-alatti-gyermeket-nevelo-kutatonok-valamint-kiskoru-gyermeket-egyedul-nevelo-kutatok-szamara-109013

Aktuális híreink