BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Ismét pályázhatsz innovatív ötleteddel!

2018. december 3. hétfő

Ismét pályázhatsz innovatív ötleteddel!

Közzétették a Magyar Innovációs Nagydíj idei felhívását. Öt kategóriát hirdettek meg a szervezők, akik egyúttal várják a startup vállalkozások jelentkezését is.

  

„Az idei nagydíj az innováció eredeti jelentéstartalmát kívánja erősíteni, amely Gábor Dénes megfogalmazása szerint gazdasági és társadalmi hasznot hozó kutatási és fejlesztési (k+f) eredményeket takarja – hangsúlyozta Pakucs János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Díszpolgára, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke, aki méltatta a magyar vállalkozások innovációs teljesítményét, de sürgette az ezen a területen is jelentős cégek számának növelését. Az elismerés eddigi 26 éve alatt 1186 pályázatra 202 innovációs díjat osztottak ki – tette hozzá. Nagydíjat nyert többek között 2 kutatóintézet, valamint 14 kis- és közepes vállalkozás is, tehát – mint fogalmazott – sikeres innovációra nem csupán a tőkeerős nagyvállalatok képesek. Elmondta még: a regisztrált innovációs eredmények 1000 milliárd forintot meghaladó többleteredményt értek el.

 

A Magyar Innovációs Alapítvány és a Magyar Innovációs Szövetség a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Agrárminisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve, 27. alkalommal hirdeti meg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot.

  

A 2018. év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények további, összesen öt kategóriában kaphatnak díjat:

 

  • a 2018. évi Ipari Innovációs Díj,

  • a 2018. évi Informatikai Innovációs Díj,

  • a 2018. évi Agrár Innovációs Díj,

  • a 2018. évi Környezetvédelmi Innovációs Díj,

  • a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díja.

  

A legeredményesebb, 2016. január 1. után alapított innovatív startup vállalkozás pedig a Magyar Innovációs Szövetség "2018. év legjobb startup vállalkozása" díját nyeri el.

 

A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások, ill. szervezetek vehetnek részt, amelyek a 2018. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése stb.) jelentős üzleti hasznot értek el. Az innováció kiindulási alapja kutatás-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása, technológia-transzfer stb. lehet.

 

A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, vezető gazdasági szakemberekből áll, elnöke Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter.

 

Az elbírálás során a bírálóbizottság a 2018-ban elért többleteredmény/többletárbevétel és egyéb műszaki, gazdasági előnyök mellett az innováció eredetiségét, újszerűségét, társadalmi hasznosságát, valamint a pályázat kidolgozottságának színvonalát is értékeli.

 

A bírálóbizottság által meghozott döntés végleges, fellebbezésnek helye nincs.

 

Korábbi Innovációs Nagydíj pályázatokon díjazott innovációval újból pályázni nem lehet.

 

A beadási határidő 2019. február 13.15.00 óra, az elismerések ünnepélyes átadása 2019. március végén lesz az Országházban.

 

A nevezéshez szükséges dokumentumok:

1 oldalas összefoglaló, amelynek mintája a www.innovacio.hu/nagydij oldalról tölthető le.

 

Részletes leírás a megvalósításról, az elért piaci, illetve gazdasági eredményről (többleteredmény, többlet éves árbevétel, piaci részesedés növekedése stb.), valamint arról, hogy külső (pályázati) forrás mennyiben segítette az innovációs teljesítmény elérését, összesen maximum 10 A/4-es oldalon,

Referenciák igazolása (szakvélemény, vevők véleménye, fotó, videofilm, szakcikk stb.),

Nyilatkozat a közölt adatok, információk, valamint a szellemi tulajdonvédelmi jogok hitelességéről.

A pályázatokat pdf-ben, az egyoldalas összefoglalót doc formátumban kell eljuttatni e-mail-ben (innovacio@innovacio.hu), vagy adathordozón a Magyar Innovációs Alapítvány címére: 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112. II. emelet 227.

  

Bővebb információ a Magyar Innovációs Szövetség oldalán.

  

– GI – Forrás: MTI, Magyar Innovációs Szövetség

Aktuális híreink