BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Mesterképzésbe belépők számára

Kedves Hallgató!

Az alábbi oldalon először a karról olvashat rövid ismertetőt, majd az MSc képzéseinket bemutató oldalakra navigáljuk. Ez után a Kar tehetséggondozási tevékenységét mutatjuk be. Végül az első félév órarendjét is megtekintheti, valamit megtalálja az e-mailen is kiküldött köszöntő levelet a legfontosabb információkkal.

Kari tájékoztató: 2020. február 06. 13:00 Q I előadó (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.)

A kari tájékoztató célja a Kar általános bemutatása mellett a mintatanterven túli lehetőségek bemutatása. 

Beiratkozás: 2020. február 06. 14:00 Q I előadó (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.)

A beiratkozás előtt részletes információt kapnak a jogi és adminisztratív kérdésekről 

Tanszéki tájékoztatók (elsősorban a nem BME-n végzetteknek, de mindenkit szeretettel várnak): 

A tanszéki tájékoztatók elsődleges célja a szakot / spceializációt gondozó tanszék kutatási területeinek, életének rövid bemutatása mellett ,hogy konzultációs lehetőséget jelent az egyéni tanterv, tanmenet összeállításával és a témaválasztással kapcsolatban. 

Biomérnöki mesterszakra  felvettek részére (minden specializáció): 

Gyógyszervegyész-mérnöki mesterszakra felvettek részére: 

Környezetmérnöki mesterszakra felvettek számára: 

Műanyag- és száltechnológia mesterszakra felvettek számára: 

Vegyészmérnöki mesterszak, analitikai és szerkezetvizsgálati specializáció számára:  

Vegyészmérnöki mesterszak, anyagtudományi specializáció számára: 

Vegyészmérnöki mesterszak, általános vegyipari és folyamatmérnöki specializáció számára:

A Karról
A képzés
Tehetséggondozás

Órarend (1. félév)

 

Tisztelt Kolléga!

A BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar és a Kari HallgatóiKépviselet nevében gratulálunk a sikeres felvételihez! A mestergólyák fogadása, megismerése a Kar oktatói és hallgatói számára egyaránt fontos és izgalmas feladat, a beilleszkedéshez szeretnénk a lehető legtöbb segítséget adni.  

A Karról, a képzésekről, tehetséggondozásról és sok minden másról a kari honlapon tájékozódhat, a http://ch.bme.hu/oktatas/golyaknak/ oldalról érdemes elkezdeni a böngészést. 

A Hallgatói Képviselet honlapján már elérhetőek a kollégiumi jelentkezéssel, szociális ösztöndíj pályázattal stb. kapcsolatos információk a gólyáknak ( https://vegyeszhk.hu/golyaknak/).

Programok, felkészülés a mesterképzésre: 

A beiratkozás 2020. február 06-án (csütörtök) 13:00-kor kezdődik részletes kari tájékoztatóval a Q épület I. nagyelőadó (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.) A beiratkozás előtti teendőkről, a beiratkozáshoz szükséges papírokról  a Központi Tanulmányi Hivatal (KTH, kth.bme.hu) honlapján találnak részletes tájékoztatást, kérjük olvassák el figyelmesen.  Aki nem ismerős a campuson, az épületek megtalálásához a BME app is segítséget nyújthat. Kérjük feltétlenül lépjen be már most a Tanulmányi Rendszerbe (Neptun rendszer) az e-mailen megkapott jelszóval, ellenőrizze az adatait, javítsa ha szükséges. Jelentkezzen be aktív félévre ha meg kívánja kezdeni a tanulmányait.

Minden szak/specializáció új hallgatói számára biztosítunk lehetőséget arra, hogy a specializáció-gazda tanszékkel kicsit jobban megismerkedhessen, és közvetlen tanácsokat kaphasson az első féléves tanrendjének összeállításához. A már első félévben mintatantervi önálló feladatok rendszeréről is ekkor kaphatnak részletes tájékoztatást. Javasoljuk, ha Ön nem a VBK-n szerezte az alapdiplomáját, illetve ha szakot váltott, menjen el a megfelelő konzultációs lehetőségre. Akinek kreditelismerési határozatban a felvételkor előírtuk különbözeti tárgyak teljesítését, mindenképpen éljenek a konzultációs lehetőséggel, mert a különbözeti tárgyak bizonyos mestertárgyakra való felkészülést segítik elő, így ezeket nem célszerű a különbözeti tárgy előtt felvenni. A konzultációk időpontjait és helyeit a kari honlapon hirdetjük majd (http://www.ch.bme.hu/oktatas/golyaknak/mesterkepzes/). 

Tanulmányokkal kapcsolatos kérdésben a vbk-oktatas@mail.bme.hu e-mail címre írjon, válaszolunk. A programokkal kapcsolatban pedig keressék a dokumentumokban feltüntetett személyeket, vagy akár a Hallgatói Képviseletet (Zeller Bálint elnök, zeller.balint@vegyeszhk.hu), készséggel állunk rendelkezésre!

Kérjük, hogy az évfolyam levelezőlistáját () és a később megnyíló Facebook csoportot használják a mindenki számára fontos információk megosztására. Figyelem! A levelezőlistán kapott üzenetre csak akkor válaszoljanak a levelezőlistán, ha a válasz tényleg mindenkinek érdekes! A levelezőlistára hirdetéseket nem szabad küldeni.

Így előre is sok sikert, és élményekben gazdag egyetemi éveket kívánunk!

Üdvözlettel,

Dr. Nagy József (dékán) és Bene Balázs Mihály (a VBK Hallgatói Képviselet elnöke)