BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Mesterképzésbe belépők számára

Kedves Hallgató!

Az alábbi oldalon először a karról olvashat rövid ismertetőt, majd az MSc képzéseinket bemutató oldalakra navigáljuk. Ez után a Kar tehetséggondozási tevékenységét mutatjuk be. Végül az első félév órarendjét is megtekintheti, valamit megtalálja az e-mailen is kiküldött köszöntő levelet a legfontosabb információkkal.

Kari tájékoztató: 2019. szeptember 05. 13:00 Q II előadó (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.)

A kari tájékoztató célja a Kar általános bemutatása mellett a mintatanterven túli lehetőségek bemutatása. 

Beiratkozás: 2019.szeptember 05. 14:00 Q II előadó

A beiratkozás előtt részletes információt kapnak a jogi és adminisztratív kérdésekről 

Tanszéki tájékoztatók (elsősorban a nem BME-n végzetteknek, de mindenkit szeretettel várnak): 

A tanszéki tájékoztatók elsődleges célja a szakot / spceializációt gondozó tanszék kutatási területeinek, életének rövid bemutatása mellett ,hogy konzultációs lehetőséget jelent az egyéni tanterv, tanmenet összeállításával és a témaválasztással kapcsolatban. 

Biomérnöki mesterszakra  felvettek részére (minden specializáció): szeptember 5, csütörtök, 12:00-12:40-ig, CH 201, specializáció felelősök

Gyógyszervegyész-mérnöki mesterszakra felvettek részére: szeptember 3 (kedd) 2-3 között, Szerves Kémia és Technológia Tanszék könyvtára (F II mfszt), Keglevich György

Környezetmérnöki mesterszakra felvettek számára: szeptember 5, csütörtök, 16:00-17:00-ig, K I22, Székely Edit

Műanyag- és száltechnológia mesterszakra felvettek számára: szeptember 6-án (pénteken) 11 órakor a H épület földszintjén, Fekete Erika

Vegyészmérnöki mesterszak, analitikai és szerkezetvizsgálati specializáció számára:  Egyéni megbeszélés alapján (Koczka Béla vagy Tóth Blanka)

Vegyészmérnöki mesterszak, anyagtudományi specializáció számára:  szeptember 6-án (pénteken) 11 órakor a H épület földszintjén, Fekete Erika

Vegyészmérnöki mesterszak, általános vegyipari és folyamatmérnöki specializáció számáraszeptember 5, csütörtök, 16:00-17:00-ig, K I. 22, Székely Edit

A Karról
A képzés
Tehetséggondozás

Órarend (1. félév)

 

Tisztelt Kolléga!

A BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar és a Kari HallgatóiKépviselet nevében gratulálunk a sikeres felvételihez! A mestergólyák fogadása, megismerése a Kar oktatói és hallgatói számára egyaránt fontos és izgalmas feladat, a beilleszkedéshez szeretnénk a lehető legtöbb segítséget adni.  

A Karról, a képzésekről, tehetséggondozásról és sok minden másról a kari honlapon tájékozódhat, a http://ch.bme.hu/oktatas/golyaknak/ oldalról érdemes elkezdeni a böngészést. 

A Hallgatói Képviselet honlapján már elérhetőek a kollégiumi jelentkezéssel, szociális ösztöndíj pályázattal stb. kapcsolatos információk a gólyáknak ( https://vegyeszhk.hu/golyaknak/).

Programok, felkészülés a mesterképzésre: 

A kötelező programokat pirossal szedtük.

Szent-Györgyi Albert Szakkollégium idén augusztus 9-16. között szervezi a nagy hagyományokkal rendelkező Kémszámtábort, ahol a kémszám órák keretében átismételheti azokat az ismereteket, amelyekkel megalapozhatja további tanulmányait. A Kémszámtábor idén a Környezetmérnök mesterképzés gólyáinak is rendelkezésére áll. A Kémszámtábor szórólapját a KTszorolap.pdf című dokumentumban olvashatja, a jelentkezés menetét pedig a fenti linken találja meg.

A beiratkozás 2019. szeptember 5-én (csütörtök) 13:00-kor kezdődik részletes kari tájékoztatóval a QII. épület nagyelőadó (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.) A beiratkozás előtti teendőkről, a beiratkozáshoz szükséges papírokról  a Központi Tanulmányi Hivatal (KTH, kth.bme.hu) honlapján találnak részletes tájékoztatást, kérjük olvassák el figyelmesen.  Aki nem ismerős a campuson, az épületek megtalálásához a BME app is segítséget nyújthat. Kérjük feltétlenül lépjen be már most a Tanulmányi Rendszerbe (Neptun rendszer) az e-mailen megkapott jelszóval, ellenőrizzék adataikat, javítsák ha szükséges. Jelentkezzen be aktív félévre ha meg kívánja kezdeni a tanulmányait.

Minden szak/specializáció új hallgatói számára biztosítunk lehetőséget arra, hogy a specializáció-gazda tanszékkel kicsit jobban megismerkedhessen, és közvetlen tanácsokat kaphasson az első féléves tanrendjének összeállításához. A már első félévben mintatantervi önálló feladatok rendszeréről is ekkor kaphatnak részletes tájékoztatást. Javasoljuk, ha Ön nem a VBK-n szerezte az alapdiplomáját, illetve ha szakot váltott, menjen el a megfelelő konzultációs lehetőségre, ami a regisztrációs hét folyamán (szeptember 2-5) vagy az első oktatási héten (szeptember 9-13) lesz. Akinek kreditelismerési határozatban a felvételkor előírtuk különbözeti tárgyak teljesítését, mindenképpen éljenek a konzultációs lehetőséggel, mert a különbözeti tárgyak bizonyos mestertárgyakra való felkészülést segítik elő, így ezeket nem célszerű a különbözeti tárgy előtt felvenni. A konzultációk időpontjait és helyeit a kari honlapon hirdetjük majd (http://www.ch.bme.hu/oktatas/golyaknak/mesterkepzes/). 

A mellékletben pedig Dr. Komka Kinga levelét olvashatják a statisztikai tárgyakkal kapcsolatban. Kérjük javaslatait fogadják jószívvel.  

BME ünnepélyes tanévnyitója szeptember 06-án 10:00-12:00 között lesz, a VBK hallgatóinak a Központi épület aulájában. A tanévnyitó után a Kar Dékánja hallgatónak fogadja az újonnan belépőket. Kérjük az alkalomhoz illő öltözetben vegyen részt a tanévnyitón.

Tanulmányokkal kapcsolatos kérdésben a vbk-oktatas@mail.bme.hu e-mail címre írjon, válaszolunk. A programokkal kapcsolatban pedig keressék a dokumentumokban feltüntetett személyeket, vagy akár a Hallgatói Képviseletet (Zeller Bálint elnök, zeller.balint@vegyeszhk.hu), készséggel állunk rendelkezésre!

Kérjük, hogy az évfolyam levelezőlistáját (msc2019@lists.ch.bme.hu) és a később megnyíló Facebook csoportot használják a mindenki számára fontos információk megosztására. Figyelem! A levelezőlistán kapott üzenetre csak akkor válaszoljanak a levelezőlistán, ha a válasz tényleg mindenkinek érdekes! A levelezőlistára hirdetéseket nem szabad küldeni.

Így előre is sok sikert, és élményekben gazdag egyetemi éveket kívánunk!

Üdvözlettel,

Dr. Nagy József (dékán) és Zeller Bálint (a VBK Hallgatói Képviselet elnöke)