BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Mesterképzésbe belépők számára

Köszöntjük a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karon!

Kari tájékoztató: A Teams programon belül létrehozott csoportba a 95h11rw csoportkóddal tud beiratkozni. Itt lesz videokonferencia formájában a kari tájékoztató is szeptember 2-án (szerdán) 10-kor. 

  • a kar és tanszékeinek bemutatása
  • kutatási területek
  • lehetőségek az egyéni célok elérésére: kivételes tanulmányi rend, külföldi félév teljes beszámítással, nyelvtanulás, kiegészítő oklevelek a diplomához stb.
  • milyen ügyben kihez érdemes fordulni? 

Beiratkozás: A beiratkozás előtt részletes információt kapnak a jogi és adminisztratív kérdésekről. 

  • A BME Tanulmányi Rendszere a Neptun. A belépéshez szükséges  Neptun kódot és a belépési információkat e-mailen megkapja. Kérjük feltétlenül lépjen be a Neptun rendszerbe (https://frame.neptun.bme.hu/hallgatoi/login.aspx), frissítse az adatait ha szükséges, olyan e-mail címet állítson be, amit rendszeresen olvas és jelentkezzen be aktív félévre mihamarabb!
  • Az esetlegesen kialakuló, a mögöttünk hagyotthoz hasonló járványhelyzet olyan következményekkel járhat, mint azt már a közoktatásban is tapasztalták. A 2020/2021/1 félévet alapvetően jelenléti oktatással tervezzük indítani, de bizonyos kurzusokat eleve (részben vagy teljesen) távoktatási formában tud majd teljesíteni. Ezért kérjük miután a Neptunban bejelentkezett aktív félévre regisztráljon a BME címtárba a Neptun kódjával és aktuális jelszavával, majd a címtárat regisztráció után készítse el az edu.bme.hu e-mail címét és ezzel az Office 365 regisztrációját.  A Tisztaszoftver Program keretében egyetemünk minden oktatója és hallgatója jogosult a legfrissebb, legális Office programcsomag használatára. Ennek része a MS Teams is, amit rendszeresen használni fognak.
  • Kérjük regisztráljon a Kari Moodle honlap-ra is, és a regisztrációkor a Neptunnal egyező módon adja meg a nevét és a Neptun kódját is.

 

A Karról
A képzés
Tehetséggondozás

Órarend (1. félév)

 

Tisztelt Kolléga!

A BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar és a Kari HallgatóiKépviselet nevében gratulálunk a sikeres felvételihez! A mestergólyák fogadása, megismerése a Kar oktatói és hallgatói számára egyaránt fontos és izgalmas feladat, a beilleszkedéshez szeretnénk a lehető legtöbb segítséget adni.  

A Karról, a képzésekről, tehetséggondozásról és sok minden másról a kari honlapon tájékozódhat, a http://ch.bme.hu/oktatas oldalról érdemes elkezdeni a böngészést. 

A Hallgatói Képviselet honlapján már elérhetőek a kollégiumi jelentkezéssel, szociális ösztöndíj pályázattal stb. kapcsolatos információk a gólyáknak ( https://vegyeszhk.hu/golyaknak/).

Programok, felkészülés a mesterképzésre: 

A beiratkozás várhatóan 2020. szeptember 3-án (csütörtök) 14:00-kor lesz, a Q épület II. nagyelőadó (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.) A beiratkozás előtti teendőkről, a beiratkozáshoz szükséges papírokról  a Központi Tanulmányi Hivatal (KTH, kth.bme.hu) honlapján találnak részletes tájékoztatást, kérjük olvassák el figyelmesen.  Aki nem ismerős a campuson, az épületek megtalálásához a BME app is segítséget nyújthat. Kérjük feltétlenül lépjen be már most a Tanulmányi Rendszerbe (Neptun rendszer) az e-mailen megkapott jelszóval, ellenőrizze az adatait, javítsa ha szükséges. Jelentkezzen be aktív félévre ha meg kívánja kezdeni a tanulmányait.

Részletes kari tájékoztatót idén online formában tartunk, melynek pontos részleteit hamarosan megküldjük mindenki számára.

Minden szak/specializáció új hallgatói számára biztosítunk lehetőséget arra, hogy a specializáció-gazda tanszékkel kicsit jobban megismerkedhessen, és közvetlen tanácsokat kaphasson az első féléves tanrendjének összeállításához. A már első félévben mintatantervi önálló feladatok rendszeréről is ekkor kaphatnak részletes tájékoztatást. Javasoljuk, ha Ön nem a VBK-n szerezte az alapdiplomáját, illetve ha szakot váltott, menjen el a megfelelő konzultációs lehetőségre. Akinek kreditelismerési határozatban a felvételkor előírtuk különbözeti tárgyak teljesítését, mindenképpen éljenek a konzultációs lehetőséggel, mert a különbözeti tárgyak bizonyos mestertárgyakra való felkészülést segítik elő, így ezeket nem célszerű a különbözeti tárgy előtt felvenni. A konzultációk időpontját a MS Teams VBK MSc 2020 csoportban hirdetjük meg. 

Tanulmányokkal kapcsolatos kérdésben a vbk-oktatas@mail.bme.hu e-mail címre írjon, válaszolunk. A programokkal kapcsolatban pedig keressék a dokumentumokban feltüntetett személyeket, vagy akár a Hallgatói Képviseletet (Bene Balázs elnök, bene.balazs@vegyeszhk.hu), készséggel állunk rendelkezésre!

Kérjük, hogy az évfolyam levelezőlistáját (msc2020@lists.ch.bme.hu) és a Teams csoportot. Figyelem! A levelezőlistán kapott üzenetre csak akkor válaszoljanak a levelezőlistán, ha a válasz tényleg mindenkinek érdekes! A levelezőlistára hirdetéseket nem szabad küldeni.