BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Mesterképzésbe belépők számára

 

Köszöntjük a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karon!

Kari tájékoztató: A Kari tájékoztató 2021. szeptember 2-án 10 órakor lesz a Ch C14 teremben. Témák:

  • a kar és tanszékeinek bemutatása
  • kutatási területek
  • lehetőségek az egyéni célok elérésére: kivételes tanulmányi rend, külföldi félév teljes beszámítással, nyelvtanulás, kiegészítő oklevelek a diplomához stb.
  • milyen ügyben kihez érdemes fordulni?

Fontos információk: A Teams programon belül létrehozott csoportba a 21cvxbm csoportkóddal tud beiratkozni a VBK MSc 2021-es évfolyam csoporthoz, amit a továbbiakban is használni fogunk az általános érdeklődésre számottartó információk továbbítására. 

Beiratkozás: A beiratkozás előtt részletes információt kapnak a jogi és adminisztratív kérdésekről. 

  • A BME Tanulmányi Rendszere a Neptun. A belépéshez szükséges  Neptun kódot és a belépési információkat e-mailen megkapta. Kérjük feltétlenül lépjen be a Neptun rendszerbe (https://frame.neptun.bme.hu/hallgatoi/login.aspx), frissítse az adatait ha szükséges, olyan e-mail címet állítson be, amit rendszeresen olvas és jelentkezzen be aktív félévre mihamarabb! Javasoljuk, hogy mihamarabb kezdje el használni az edu.bme.hu-s e-mail címét (lsd következő pont) és azt állítsa be a Neptunban is. 
  • Az elektronikus beiratkozásról és az esetleges iratbemutatásról itt talál pontos információt
  • Miután a Neptunban bejelentkezett aktív félévre regisztráljon a BME címtárba a Neptun kódjával és aktuális jelszavával, majd a címtáras regisztráció után készítse el az edu.bme.hu e-mail címét és ezzel az Office 365 regisztrációját.  A Tisztaszoftver Program keretében egyetemünk minden oktatója és hallgatója jogosult a legfrissebb, legális Office programcsomag használatára. Ennek része a MS Teams is, amit rendszeresen használni fognak, itt készült el az évfolyamcsoport is (lsd fent, jelentkezzen be a 21cvxbm csoportkóddal mihamarabb).
  • Kérjük regisztráljon a Kari Moodle honlap-ra is, és a regisztrációkor a Neptunnal egyező módon adja meg a nevét és a Neptun kódját is.

A Karról

A képzés

Tehetséggondozás

 

 

Tisztelt Kolléga!

A BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar és a Kari HallgatóiKépviselet nevében gratulálunk a sikeres felvételihez! A mestergólyák fogadása, megismerése a Kar oktatói és hallgatói számára egyaránt fontos és izgalmas feladat, a beilleszkedéshez szeretnénk a lehető legtöbb segítséget adni.  

A Karról, a képzésekről, tehetséggondozásról és sok minden másról a kari honlapon tájékozódhat, a http://ch.bme.hu/oktatas oldalról érdemes elkezdeni a böngészést. 

A Hallgatói Képviselet honlapján már elérhetőek a kollégiumi jelentkezéssel, szociális ösztöndíj pályázattal stb. kapcsolatos információk. 

Tanulmányokkal kapcsolatos kérdésben a vbk.oktatas@vbk.bme.hu e-mail címre írjon, válaszolunk. A programokkal kapcsolatban pedig keressék a dokumentumokban feltüntetett személyeket, vagy akár a Hallgatói Képviseletet (Bene Balázs elnök, bene.balazs@vegyeszhk.hu), készséggel állunk rendelkezésre!

Kérjük, hogy az évfolyam levelezőlistáját (General - VBK MSc 2021-es évfolyam <030489b8.m365.bme.hu@emea.teams.ms>) és a VBK MSc 2021-es évfolyam Teams csoportot magát. Figyelem! A csoportba a netikettnek megfelelő stílusban és tartalommal írjanak csak, csak olyan infromációt, amely valóban többeknek érdekes lehet. Hirdetéseket nem szabad kihelyezni, erre vannak egyéb csatornák. 

Dr. Nagy József, dékán

Bene Balázs, HK elnök