BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

nyelv / language: hu | en
Budapesti Műszaki és
Gazdaságtudományi Egyetem
Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Tantárgyadatlap
és tantárgykövetelmények

Vegyipari termelésirányítás

A tantárgy neve angolul: Chemical Process Control

Tantárgy kódja Követelmény Kredit
BMEVEKFAL10 1+0+0,7f 3

A tantárgy tanszéki weboldala (az aktuális félévre vonatkozó információk):

A tantárgyfelelős személy és tanszék:

A tantárgy előadója:

Név:

Beosztás:

Tanszék, Int.:

Dr. Kelemen Béla

c. egyetemi docens

KKF Tanszék

A tantárgy az alábbi témakörök ismeretére épít:

kémiai technológiák alapjai, vegyipari műveletek, matematika, számítástechnika.

A tantárgy célkitűzése:

vegyipari gyártási folyamatok megismerése a tervezéstől, az ütemezésen át a késztermék kiszállításáig. Melléktermékek és hulladékok kezelése. Termelő rendszerek megbízhatóságának vizsgálata, a működőképesség feltételei. A minőség biztosítás technológiai  technikai feltételei.

A tantárgy tematikáját kidolgozta:

Név:

Beosztás:

Tanszék, Int.:

Dr. Tátrai Ferenc

docens

KKF Tanszék

Utolsó módosítás: 2016-04-08 11:08:12

A további tárgyak adatlapjának kiválasztásához kattintson ide.