Elnök: |
Dr. Sevella Béla egyetemi tanár |
Titkár: |
Tóth Karolina PhD. hallgató |
Koordinátor: |
Dr. Merész Péter egyetemi adjunktus |
Helye: |
Ch. A. 20. |
8:30 Molnár Dóra
Gabona alapú őrlemények reológiai és végtermék tulajdonságainak összehasonlító vizsgálata
Témavezető: Dr. Tömösközi Sándor egyetemi docens
BME Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
Konzulens: Bucsella Blanka PhD. hallgató
BME Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
8:45 Veres-Székely Apor
SMAD 2 és 3 szerepe a gyulladásos bélbetegség patomechanizmusában
Témavezető: Dr. Vannay Ádám laboratóriumvezető
SE MTA Gyermekgyógyászati és Nefrológiai Kutatócsoport
Konzulens: Dr. Szarka András egyetemi docens
BME Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
9:00 Lovász Krisztina
A hasadó élesztő G1-fázisú méretkontrolljának vizsgálata matematikai modellezéssel
Témavezető: Dr. Sveiczer Ákos egyetemi docens
BME Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
9:15 Koványi Bence
A P2X7 purin receptorok szerepe a génexpressziós változásokban a szkizofrénia fenciklidin indukált állatmodelljében
Témavezető: Dr. Sperlágh Beáta tudományos igazgató helyettes
MTA-KOKI Molekuláris farmakológia Kutatócsoport
Konzulens: Dr. Deák Veronika egyetemi adjunktus
BME Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
9:30 Szünet
9:45 Vodicska Barbara
Egy membránfehérje a sejtmagban
Témavezető: Dr. Welker Ervin laboratóriumvezető
MTA TK MFI Prion- és Fehérjekonformációs Betegségek Laboratórium
Konzulens: Nyeste Antal PhD hallgató
MTA TK MFI Prion- és Fehérjekonformációs Betegségek Laboratórium
10:00 Kádár Veronika
Represszió - derepresszió elven működő molekuláris kapcsoló karakterizálása Staphylococcus aureus-ban
Témavezető: Dr. Németh Veronika tudományos munkatárs
MTA TTK Enzimológiai Intézet
Konzulens: Dr. Vértessy G. Beáta egyetemi tanár
BME Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
10:15 Nagy Mariann
Újonnan fejlesztett funkcionális búzaőrlemény és egyéb, hagyományosnak tekinthető gabonaőrlemények táplálkozástani értékének összehasonlító vizsgálata
Témavezető: Dr. Tömösközi Sándor egyetemi docens
BME Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
Konzulens: Bucsella Blanka PhD. hallgató
BME Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
10:30 Dülk Metta
A dehidroaszkorbát és az elektrontranszport lánckapcsolatának vizsgálata ρ0 sejtekben
Témavezető: Dr. Wunderlich Lívius egyetemi adjunktus
BME Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
10:45 Szünet
11:00 Kirsch Klára
Döntéshozó rendszer fejlesztése rákos betegek molekulárisan célzott egyénre szabott terápiájához
Témavezető: Dr. Peták István tudományos igazgató
KPS Biotechnológiai és Egészségügyi Szolgáltató Kft.
Konzulens: Dr. Poppe László egyetemi tanár
BME Szerves Kémia és Technológia Tanszék
11:15 Hámornik Gábor Bence
Másodlagosan keletkező glutamát kimutatása és hatása in vitro neurotoxicitási tesztekben
Témavezetők: Dr. Herberth Balázs tudományos főmunkatárs
EGIS Gyógyszergyár Nyrt.
Kaufmanné Bojti Erzsébet fejlesztő analitikus
EGIS Gyógyszergyár Nyrt.
Konzulens: Dr. Deák Veronika egyetemi adjunktus
BME Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
11:30 Izsó Eszter
Gabonák malmi frakcióinak vizsgálata infravörös spektroszkópiai és mikroszkópiai módszerekkel
Témavezető: Dr. Gergely Szilveszter egyetemi adjunktus
BME Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
Konzulens: Dr. Salgó András egyetemi tanár
BME Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék