Műanyag és Gumiipari Laboratórium

Elérhetőség: 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. H. ép. I. em.
Honlap: link
Fő kutatási területek:
Bemutatkozás:
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karának, Műanyag- és Gumiipari Laboratóriuma (MGL) a műanyag- és textilipar számára képez mérnököket. A Laboratórium egy egységet alkot az MTA Természettudományi Kutatóközpont Anyag és Környezetkémiai Intézetének Polimer Fizikai Kutatócsoportjával. és ennek megfelelően végzi oktatási és kutatási tevékenységet.
Az alap- és alkalmazott kutatási témák mellett a Laboratórium ipar számára is vállal megbízásokat. A kutatások jellege széles skálán változik, az elméleti kérdések vizsgálatától, a nyersanyagok jellemzésén, új keverékek kifejlesztésén, technológiai problémák megoldásán, termékek minőségének javításán, a termelékenység növelésén keresztül a partnerek reklamációs problémáinak a megoldásáig.
A széleskörű hazai és nemzetközi alap- és ipari kutatások mellett az MGL támogatja a műanyagipari kis és közép vállalatokat is, segít a műanyagok feldolgozása és alkalmazása során felmerülő mindennapos problémáik megoldásában.
Legfontosabb publikációk:
Díjak, eredmények:
Vendégprofesszorok:
Csoportvezető neve: Dr. Kállay-Menyhárd Alfréd