BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

A BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karral szorosan együttműködő cégek, elhelyezkedési lehetőségek


 


MAVESZ - Magyar Vegyipari Szövetség

 


 

MOL

MOL Kutatás-Termelés – Pakisztán MOL Campus irodaház – a jövő munkahelye
Dunai Finomító (Százhalombatta) - ahol 50 éve gyártják a magyar benzint

Egis Gyógyszergyár Zrt.

Érdekel, milyen Magyarország, Közép- és Kelet-Európa egyik vezető generikus gyógyszeripari vállalatánál dolgozni? Kisfilmünkben junior kollégáink fogalmazzák meg mit jelent számukra az Egis. 

 

Ha a bio-, vegyész- vagy környezetmérnök képzést választod, nálunk számos területen helyezkedhetsz el a kutatás-fejlesztéstől kezdve a gyártáson át a minőségbiztosításig. Interaktív karriertervezőnk segít eligazodni, hogy tanulmányaid alatt és után milyen - az érdeklődésednek leginkább megfelelő - gyakornoki és junior pozíciók betöltésére van lehetőség az Egisben.

Kémiából érettségizel, felvételizel?

Segítünk, hogy sikeres vizsgát tehess: négy rangos egyetemmel közösen hoztuk létre a Sokszínű Kémia platformot, ahol a teljes felvételi anyagot egyetemi oktatók előadásaiból sajátíthatod el, az elméleti tudnivalók mellett pedig a számolási példák megoldásához is támpontokat kínálunk. 

 


 

Dow Hungary Kft.


 

Wessling Kft.

A WESSLING Hungary Kft. – 1992-es alapítása óta – néhány év alatt vált Magyarország egyik vezető laboratóriumi szolgáltatójává: már az első nagy környezetvédelmi projektek során meghatározó szerepet vívott ki magának a hazai vizsgálólaboratóriumok között, portfólióját pedig folyamatosan bővítette élelmiszer-biztonsági és egészségvédelmi akkreditált vizsgálatokkal, valamint szaktanácsadással. A kezdetben még csak egyszemélyes, dr. Zanathy László és dr. Erwin Weβling által alapított vállalkozás 2021-ben már 15 millió eurós bevételt ért el és jelenleg több mint 300, kiemelkedően szakképzett alkalmazottat foglalkoztat budapesti tudásközpontjában, amelynek 5000 m2 -es alapterületű laboratóriumait a legmodernebb vizsgálóberendezésekkel és technológiával szerelték fel. 2022-ben a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő WESSLING Hungary Kft. az Eurofins Scientific (EUFI.PA) nemzetközi szinten is piac[1]vezető vállalatcsoporthoz csatlakozott. A vállalatot dr. Gilles Martin alapította 1987 októberében. A kezdetben 3 alkalmazottal működő cég tíz év múlva már 100 munkatárssal lépett a párizsi tőzsdére, 2017-ben pedig 58 000 kollégával ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. Ebben az évben kezdte meg magyarországi tevékenységét is több területen. A WESSLING Tudásközpont legfőbb értékei a minőség iránti elkötelezettség, a gyorsaság, az átláthatóság, az ügyfél-orientáltság, a megbízhatóság, a szakér[1]telem, valamint a hiteles és pontos kommunikáció. Az Eurofins-csoport tagjaként ezek nem változnak, mindössze annyi, hogy még stabilabb jövő és további szakmai sikerek várnak ránk és partnereinkre, amennyiben minket választanak.

Betöltöttük a harmincat! Bár nem vagyunk szem előtt, mégis mindenhol jelen vagyunk az életben, legyen szó élelmiszer-biztonságról, gyógyszervizsgálatokról vagy környezetvédelemről. Célunk, hogy munkánk révén életeket tehessünk biztonságosabbá. Cégünk, a WESSLING Hungary Kft. 1992-es alapítása óta néhány év alatt vált Magyarország egyik vezető laboratóriumi szolgáltatójává. Már az első nagy környezetvédelmi projektjeink során meghatározó szerepet vívtunk ki a hazai vizsgálólaboratóriumok között. Portfóliónkat azóta is folyamatosan bővítjük élelmiszer-biztonsági és egészségvédelmi akkreditált vizsgálatokkal, valamint szaktanácsadással. 2022 nyarán egy új fejezet indult vállalatunk életében: csatlakoztunk a nemzetközi szinten is piacvezető laboratóriumhálózathoz, az Eurofins-csoporthoz. Ez a mérföldkő izgalmas lehetőségeket, új kollaborációkat és szakmai fejlődést hordoz magában, hiszen tudjuk, hogy közösen még többre vagyunk képesek!

Ha többet szeretnél megtudni, olvasd el az összeolvadásról szóló beszámolónkat a weboldalunkon.

Kövesd munkánkat a közösségi médiában!

Facebook

LinkedIn

InstagramKiss Cégcsoport

Rövidfilm


 

EUROAPI Hungary Kft.

A Sanofi, új stratégiai irányának megfelelően, egy új, kémiai gyártásra specializálódott vállalatba szervezte ki hat európai gyártóegységét. A Chinoin Zrt. újpesti telephelye 2021. november 1-jétől az így létrejött Euroapi cégcsoport tagjaként, EUROAPI Hungary Kft. néven folytatja tevékenységét.

Az új európai vállalatcsoporthoz az újpesti termelés és kutatás-fejlesztés közel 800 fővel csatlakozik, így a hat európai ex-Sanofi-gyár alkotta társaság 3200 munkavállalójával már megalakulásakor a világ második legnagyobb gyógyszerhatóanyag-gyártó vállalatává válik, a kismolekulás hatóanyagok területén pedig globális piacvezetővé. További részletek itt.

 


 

KISCHEMICALS Kft.


 

Richter Gedeon Nyrt.

A cég imagefilmje itt érhető el.

Cégtörténet

Fókuszterületeink

Gyógyszergyártás

Biotechnológia

360 fokos bemutató


 

BorsodChem Zrt.


Működik a kémia?
A több mint fél évszázados múltra visszatekintő kazincbarcikai székhelyű BorsodChem Zrt. Európa egyik vezető multinacionális vegyipari vállalata. Több mint 3200 fős munkavállalói létszámával Magyarország legjelentősebb munkáltatói közé tartozik. Két fő termékcsoportunkat a poliuretán alapanyagok, valamint a széles körben felhasznált vinilek alkotják.
Élj a vállalatunk által kínált lehetőségekkel, és biztos lehetsz benne, hogy a legjobb szakemberek támogatásával, egyedi, innovatív technológiák alkalmazásával szerezhetsz naprakész tudást és tapasztalatot!
Iskolai programjaink:
• üzemlátogatás
• szakmai gyakorlati hely biztosítása
• szakdolgozat/diplomamunka készítés
• tanulmányi támogatás (ösztöndíj) - Wanhua-BorsodChem tanulmányi ösztöndíj-program 
• gyakornoki program
A programokkal kapcsolatos részletes információkért keresd fel karrieroldalunkat:
https://karrier.borsodchem.eu
Többet szeretnél megtudni a BorsodChem-ről?
https://borsodchem.com