Dr. Suhajda Ágnes tudományos munkatárs, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszer-tudományi Tanszék
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar |
Vegyészmérnöki alapképzési szak nappali BSc |
A tantárgy neve angolul: Food microbiology
Tantárgy kódja | Követelmény | Kredit |
BMEVEMBA002 | 2+0+0/f | 2 |
Dr. Suhajda Ágnes tudományos munkatárs, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszer-tudományi Tanszék
Név: Dr. Suhajda Ágnes |
Beosztás: tud. munkatárs |
Tanszék, Int.: ABÉT |
általános és részletes mikrobiológia, biokémia
előzetes követelmény (kötelező) |
Mikrobiológia labor BMEVEMBA312 és Mikrobiológia II. BMEVEMBA401 |
A tárgyat felvevő hallgatók már rendelkeznek alapvető mikrobiológiai ismeretekkel, amelyet e tárgy keretében speciálisan az élelmiszeriparban felmerülő mikrobiológiai vonatkozásokkal elmélyítenek.
Mikrobák szaporodását és túlélését befolyásoló tényezők állati és növényi nyersanyagokban, feldolgozott élelmiszerekben. Főbb romlások és ezeket előidéző mikroba csoportok, védekezési lehetőségek.
Fermentált élelmiszerek és mikrobáik.
Élelmiszerekkel és ivóvízzel terjedő ill. átvihető egészségkárosítók. Ételfertőzések, ételmérgezések, baktérium- és gombatoxinok.
Név: |
Beosztás: |
Tanszék, Int.: |
Dr. Suhajda Ágnes |
tud. munkatárs |
ABÉT |
A tanulási eredmények között az adott szak Képzési és Kimeneti Követelményében [18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet] előírt tanulási eredmények szerepelnek kékkel. A jelen tantárgy ezekhez való hozzájárulása feketével szedett.
Tudás
Képesség
Attitűd
Autonómia és felelősség
Utolsó módosítás: 2024-01-09 08:52:54