BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Köszöntjük a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar honlapján!

CH épület

Honlapunkat úgy szerkesztjük és működtetjük, hogy az széleskörűen bemutassa Karunkat és tevékenységünket a középiskolások, az egyetemi hallgatók és alkalmazottak, végzett mérnökeink és minden érdeklődő számára. Reméljük, hogy honlapunkon Ön is megtalálja a kívánt információkat. Ha további felvilágosításra van szüksége, vagy a honlappal kapcsolatban észrevételt kíván tenni, kérjük, írjon a megadott címre, vagy hívja a Dékáni Hivatalt a 463 3571 számon.

Kari hírek

Oláh György Konferencia

2019. szeptember 13.

Tisztelettel meghívjuk Önt az OLÁH GYÖRGY Konferenciára, "Innovative research at the BME Faculty of Chemical Technology and Biotechnology (Innovatív kutatások a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karán)" alcímmel (2019. szeptember 23., hétfőn, 8:25 a BME CH. C. 14 terme, BME CH épület, Budapest XI., Műegyetem rkp. 3.).
A VBK Dékáni Hivatala 2020. március 15-ig várja a jubileumi díszoklevél iránti igényeket volt hallgatóinktól. Az igények benyújtása elkezdhető.
A támogatás 4 szemeszter idejére nyerhető el
A tanulmányi támogatás összege bruttó 25.000 Ft/hó.
A pályázat beérkezési határideje: 2019. szeptember 30.
Életének 95. évében, 2019. augusztus 27-én elhunyt Lempert Károly Széchenyi-díjas akadémikus, a BME professor emeritusa, a szerves kémia nemzetközi hírű tudósa és az egyetem kiemelkedő oktatója.
Az elmúlt tanévben is számos éremmel gazdagodtak a BME hallgatói a felsőoktatásban tanulók számára meghirdetett egyéni és csapatversenyeken.
A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést vehetett át Dr. Pokol György a Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszékének egyetemi tanára
Nagy eredmény, hogy a Műegyetem tavaly felkerült a vegyészmérnöki tudományok (chemical engineering) szaklistájára, és megőrizte a megszerzett 401-500. helyet.
Jakab Roberta negyedéves biomérnök szakos hallgató is elnyerte az ABB ösztöndíjprogramját, amelyben a műszaki pálya előnyeit ismerhették meg jobban. A projekt zárultával beszélgettünk velük.
Második alkalommal kóstolhattak bele az Ifigyetem keretében a középfokú oktatásban részt vevő diákok a BME izgalmas életébe.
Karunkon elektronikusan gyűjtjük a hallgatók diplomamunkára, szakdolgozatra, egyéni feladatra történő jelentkezését. A jelentkezés ideje: 2019. július 8. - szeptember 30. 23:59 (oktatói elfogadással)

Összes kari hír megtekintése »

BME VBK K+F+InfoPont

A Kar gondozásában:

Periodica Polytechnica - Chemical Engineering

IF = 1,382 (2018)

BME VBK a Facebookon
OTDK

BME Vegyészmérnöki és
Biomérnöki Kar

Cím:

1111 Budapest,
Műegyetem rkp. 3.

Postacím:

BME Vegyészmérnöki és
Biomérnöki Kar,
1521 Budapest, Pf. 91.

Titkárság: (+36-1) 463-3571
Oktatás: (+36-1) 463-3624
E-mail: