BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Aktuális híreink

Idén kollégánk, Dr. Hórvölgyi Zoltán kapta a Magyar Kémikusok Egyesületének Than Károly Emlékérmét. A díj a kémiáért, az egyesületért végzett munka elismerése.
A Jó tanuló, jó sportoló pályázat nyerteseit, a MEFOB-on kiválóan szereplőket, valamint az Egyetemi BME Ösztöndíj pályázatot elnyert hallgatókat díjazták.
A Nemzetközi Vízügyi Szövetség éves kelet-európai junior konferenciáját a BME VBK Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszéke rendezte.
BME-VBK Oláh György Doktori Iskolából PhD kategóriában Langó Bernadett 1. helyezést, valamint mesterképzés kategóriában Fózer Dániel 1., Kirchkeszner Csaba 2. helyezést ért el a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázaton
A hazai felsőoktatási intézményekben zajló nemzetköziesítési folyamat elősegítése.

ÚNKP-17 tudnivalók

2017. június 6.

Az elektronikus felületen legkésőbb 18:00-ig kell véglegesíteni a pályázatokat, és még a mai (június 6. kedd) napon postára kell adni!
A díszpolgárok, majd a doktorok avatása és a kitüntetések átadása mellett Ipari Professzori Címeket és Neumann János Professzori Címet is adományozott a Műegyetem stratégiai döntéshozó testülete.
A BME doktori képzésében résztvevő PhD/DLA hallgatók és a fiatal kutatók számára a BME munkatársai és külsős szakemberek kutatói készségfejlesztő kurzusokat tartanak.
A BME Egyetemi Tudományos Diákköri Bizottsága (ETDB) a nappali tagozatos osztatlan, BSc-, MSc- vagy PhD-képzésben résztvevő hallgatók számára pályázatot hirdet.
BME azon doktori címet szerzett fiatal kutatói pályázhatnak, akik a 2016/17-es tanévben védték meg doktori értekezésüket. Benyújtási határidő: 2017. augusztus 31.
BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karának Tudományos Diákköri Bizottsága (TDB) 1 246 000 Ft támogatást nyert az NTP-HHTDK-16-0016 kódszámú tehetséggondozó pályázat keretében.
Pályázni a műanyagiparban a legfrissebb világpiaci trendeket bemutató legfeljebb 25 oldalas (75000 leütés) terjedelmű önálló tanulmánnyal lehet. Határidő: 2017. szeptember 30.
A graduális és posztgraduális, valamint a PhD-képzés keretében tanuló hallgatók innovációs menedzsment ismereteinek bővítését, tudományos szintű feldolgozását hivatott elősegíteni.
A Pro Progressio Alapítvány pályázatot hirdet a BME Doktori Értekezés Innovációs Díj elnyerésére
Megkezdte munkáját a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ, kutatásszervezési platform.

Nobel-díjasok lindaui ülése

2017. április 5.

67th Lindau Nobel Laureate Meeting
Időpont: 2017. június 25-30
"Calorimetry and thermal methods in material science" Lyon, France - June 18 - 23, 2017
Az ELIXIR program egy európai élettudományi adatbázis-hálózatot takar.
Az NKFIH közzé tette a Magyarország számára is elérhető kutatási infrastruktúrák listáját.
Közel négymilliárd forintot nyert a műegyetemi vezetésű (FIEK-16) konzorcium a VBK részvételével.
Műegyetemi megoldások címmel rendeztek konferenciát a BME Q épületében a Magyar Tudomány Ünnepe jegyében, az egyetem jelentős ipari partnereinek részvételével.
Idén is szép számban nyertek díjakat a hallgatók a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karon 2016. november 17.-én megrendezett TDK konferencián.
A Műegyetem és a Richter Gedeon Nyrt. vezetői megegyeztek, hogy szakembereik közösen pályáznak tudományos projektek megvalósítása érdekében.
A Labsexplorer.com egy olyan nyilvános portál, amely segíthet a K+F tevékenységet végző laboratóriumok láthatóságának növelésében.

Hírarchívum

BME Vegyészmérnöki és
Biomérnöki Kar

Cím:

1111 Budapest,
Műegyetem rkp. 3.

Postacím:

BME Vegyészmérnöki és
Biomérnöki Kar,
1521 Budapest, Pf. 91.

Telefon: (+36-1) 463-3571
Fax: (+36-1) 463-3570
E-mail:

BME VBK K+F+InfoPont

A Kar gondozásában:

Periodica Polytechnica - Chemical Engineering

IF = 0,460 (2015)

BME VBK a Facebookon