BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Köszöntjük a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar honlapján!

CH épület

Honlapunkat úgy szerkesztjük és működtetjük, hogy az széleskörűen bemutassa Karunkat és tevékenységünket a középiskolások, az egyetemi hallgatók és alkalmazottak, végzett mérnökeink és minden érdeklődő számára. Reméljük, hogy honlapunkon Ön is megtalálja a kívánt információkat. Ha további felvilágosításra van szüksége, vagy a honlappal kapcsolatban észrevételt kíván tenni, kérjük, írjon a megadott címre, vagy hívja a Dékáni Hivatalt a 463 3571 számon.

Kari hírek

Demonstrátori pályázatok

2019. január 29.

A VBK nappali tagozatos alap- vagy mesterképzéses hallgatói részére demonstrátori pályázatot hirdet
Az oklevelek ünnepélyes átadására 2019. május 21-én kedden 11 órakor kerül sor az Aulában (1111 Budapest Műegyetem rkp. 3.).
A pályázatra 2019. február 17-ig lehet jelentkezni, a pályázati anyagok elküldésével.
Műegyetemi hallgatók is részt vesznek a továbbtanulás előtt álló fiatalok tájékoztatásában, így ők testközelből ismerhetik meg a BME-t még a felvételi benyújtása előtt.
A pályázat célja a Műegyetem fiatal, doktori címet szerzett oktatóinak, kutatóinak támogatása.
Már lehet pályázni „A BME 2018. évi legjelentősebb tudományos közleménye” és „A BME legkiválóbb tudományos közleménye 2014-2018” cím elnyerésére.
Megjelent a BME, a Pro Progressio Alapítvány, illetve az Élet és Tudomány felhívása a műszaki tudományok legfrissebb eredményeinek és kérdéseinek megismertetésére, népszerűsítésére.

Diane Villax kitüntetése

2019. február 11.

Diane Villax, a Hovione cég alapító elnöke, az Iván Villax ösztöndíjprogram alapítója a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vette át Breuer Klára nagykövettől. A kitüntetéssel a magyar állam a vegyészmérnökképzés fejlesztését, a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetemen tanuló hallgatók szakmai és anyagi támogatást köszönte meg. A gyógyszeripari vállalatot Diane Villax férjével, Villax Iván magyar vegyészmérnökkel alapította.

Tutor pályázat

2019. február 1.

A VBK tutor pályázatot hírdet alapképzéses tárgyak konzultációnak tartására a tárgyak oktatóival való kapcsolattartást vállaló nappali tagozatos hallgatók számára.
Mr. Veli-Pekka Hyttinen az American Chemical Society Chemical Abstracts Service képviselője tartott előadást a SciFinder újdonságairól, a SciFinder új verziójáról

Összes kari hír megtekintése »

BME VBK K+F+InfoPont

A Kar gondozásában:

Periodica Polytechnica - Chemical Engineering

IF = 0,877 (2017)

BME VBK a Facebookon
OTDK

BME Vegyészmérnöki és
Biomérnöki Kar

Cím:

1111 Budapest,
Műegyetem rkp. 3.

Postacím:

BME Vegyészmérnöki és
Biomérnöki Kar,
1521 Budapest, Pf. 91.

Titkárság: (+36-1) 463-3571
Oktatás: (+36-1) 463-3624
E-mail: