BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

XV. Oláh György Doktori Iskola PhD Konferencia

2018. január 22. hétfő

Az Oláh György Doktori Iskola PhD konferenciáját több éven át sikerrel rendeztük meg, s mára elmondható, hogy a BME VBK tudományos életének egy jelentős eseményévé nőtte ki magát.

Idén, a XV. Doktoráns Konferenciára 2018. február 1-jén, csütörtökön kerül sor.


A konferencia szervezése során az alábbi irányelveket követjük:

  1. Biztosítsuk a doktoránsoknak a szóbeli előadás lehetőségét, ne a védéskor kezdjék a szükséges előadói rutin megszerzését (A fokozatszerzés feltétele egy szóbeli előadás megtartása). 

  2. A kari tudományos közélet megteremtéséhez jelentős hozzájárulás a konferencia, hiszen a doktoránsok munkáján keresztül az egész kar kutatási tevékenysége bemutatkozik. 

 
A fentiek alapján a konferencia lebonyolításának módját az Oláh György Doktori Iskola Tanácsa az alábbiakban határozta meg: 

- Az előadók kiválasztásánál a harmadéves doktoránsokat és a doktorjelölteket preferáljuk.

- A poszter nyelve magyar vagy angol (így lehetséges olyan poszter bemutatása is, mellyel más szakmai konferencián is szerepeltek, vagy szerepelni fognak).  A poszter szekcióra az előadások után, a konferencia zárása előtt kerül sor.

- A konferencián szóbeli előadás nyelve magyar vagy angol, amely a több éves munkákat összefoglaló jellegű, a kar széles közönsége számára is közérthető javaslatokat várunk.


A szóbeli előadások felépítésének szempontjai: A bevezetőben a szélesebb szakmai közönség számára célszerű megvilágítani, hogy mi a téma fontossága, mik az előzmények, miért érdekes a kutatás. Az előadás során ajánlott kerülni a csak a legszűkebb szakmaterületen használatos zsargonokat. Az előadás hatását növeli az elért eredményeknek az előadás végén (tézispontszerűen) történő összefoglalása (maximum 1 perc), itt szerepelhet esetleg további tervezett munkák felvázolása is. 

 

1. Jelentkezés

A konferenciára jelentkezni az lorinczlaszlo006@gmail.com címre küldött e-mailben lehet a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével (UTOLSÓ OLDAL!), melyet kérünk VEZETÉKNÉV.KERESZTNÉV.docx elnevezéssel beküldeni (ékezet nélkül).

A jelentkezésnél vegyék figyelembe, hogy a doktori fokozat megszerzéséhez változatlanul előírás, hogy legalább egy szóbeli előadást tartson a jelölt, így amennyiben valaki harmadéves doktoráns, és még nem tartott szóbeli előadást, ezt a tényt feltétlenül jelezze! 

A jelentkezés határideje, 2018. január 26 (péntek).

 

2. Az előadás vagy poszter bejelentésének visszaigazolása

Az előadás vagy poszter bejelentésének visszaigazolása a beküldött jelentkezési lapok alapján 2018. január 29-én (hétfő) e-mailben történik. Kérünk mindenkit, hogy kövesse figyelemmel az e-mailjét ezen a napon, ellenőrizze a levélszemetet is.

 

3. Bemutató beküldése

A szóbeli előadások PowerPointos bemutatóját 2018. január 31, 12 óráig kérjük, küldjék el az lorinczlaszlo006@gmail.com címre *ppt vagy *pptx kiterjesztéssel.

 

5. A poszterek kihelyezése

A poszterek elhelyezése a konferencia napján, 2018. január 1-jén, 8:00 – 12:00 között lehetséges. A posztereket a poszter szekció zárása után kérjük eltávolítani.

 

Konferencia helyszíne: hamarosan.


Tervezett előzetes időbeosztás:

  8:00 –  8:10

Konferencia megnyitó

  8:10 – 12:00

Előadások

12:00 – 13:00

Ebédszünet

13:00 – 15:30

Előadások

15:30 – 16:00

Fórum,            értékelés

16:00 – 18:00

Poszterek bemutatása

 

MEGHÍVÓ innen letölthető

Programfüzet innen letölthető

Aktuális híreink