BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Nyerj egy hetes Japán utat! - doktoránsok számára pályázati lehetőség

2018. október 18. csütörtök

Nyerj egy hetes Japán utat! - doktoránsok számára pályázati lehetőség
Kedves Doktoránsok!
 
A Japán Nagykövetség Kulturális Osztálya megkereste a VBK-t, hogy terjesszünk fel egy hallgatót a MIRAI programra.
 

A programról:
A MIRAI program a japán állam egyik legújabb ösztöndíja, melynek fő célja Japán bemutatása a külföldiek számára, egymás megértésének elősegítése, a tudományos párbeszéd erősítése és a jövő vezetői közötti kapcsolatépítés támogatása. A program keretében a diákok egy hetet Japánban tölthetnek, ahol változatos programokon - tudományos és turisztikai - vehetnek részt. A program költségeit, így a repülőjegyet, szállást, étkezést, belépőket teljes egészében a japán állam fizeti.

  
A diákok szakterületük szerint kerülnek csoportokba, így a harmadik csoportba a "tudomány és technológia" témakörével kapcsolatos tanulmányokat folytatók kerülnek, melynek kiutazási ideje 2019. január 23-30.
A program alatt ellátogatnak Tokióba és, vagy Hirosimába, vagy Nagaszakiba, ahol a főbb látványosságok meglátogatása mellett előadásokat hallhatnak, diskurzusokon vehetnek részt. 
A diákok a program alatt és után kérdőíveket töltenek ki, a közösségi médián fotókat posztolnak, illetve egy saját projektet is kiviteleznek.
A VBK választását november 15-ig kell megküldenünk. Ezután a Nagykövetség a karok által ajánlott diákok közül egy héten belül kiválaszt egyet, aki részt vehet a programban. A sikeres diáknak végül egy elektronikus jelentkezési lapot kell kitöltenie.
 
Részvételi feltételek:
- 20 éves vagy idősebb
- A program végéig érvényes útlevéllel rendelkezik 
- Magyar diák
- Japánnal kapcsolatos témáról tanul, vagy fog a közeljövőben - ezt úgy kell érteni, hogy szakmai együttműködést szeretne kialakítani Japánokkal
- Nem töltött 6 hónapnál hosszabb időt Japánban
- Nem vett még részt hasonló programban
- Kiváló tanulmányi eredményekkel rendelkezik
- Képes angolul kommunikálni
- Egészséges
 
Belső jelentkezési határidő:
2018. november 5.
 
Pályázás folyamata:
A pályázó egy kb. egy oldalas (magyar nyelvű) motivációs levélben kifejti, hogy miért szeretne részt venni ebben a programban. Milyen előzményekkel rendelkezik és mik a jövőbeni tervei. 
(pl.: kooperáció Japán kutatókkal, közös projekt összeállítása, közös kutatás folytatása, kapcsolatfelvétel egy bizonyos japán cikk szerzőjével stb.)
Az előzményeknél kérjük térjenek ki a tanulmányi eredményeikre, az eddigi kutatásának eredményességére (ezalatt cikkek, díjak, konferenciák, projektek felsorolását értjük, nem a tudományos megoldás leírását).
Kérjük hogy a dokumentumban a pályázó nevét és az aktuális félévét is írják bele.
Az összeállított word dokumentumot kérlem szépen a vbk_kfi@mail.bme.hu e-mailcímre elküldeni 2018. november 5.-ig
 
A beérkezett pályázatok alapján a VBK kiválasztja azt a kutatót, akit felterjeszt erre a programra.
A kiválasztott pályázónak angol nyelven el kell készítenie azokat a dokumentációkat, amiket a pályázat kér.
Ezután a Nagykövetség a karok által ajánlott diákok közül egy héten belül kiválaszt egyet, aki részt vehet a programban. 
A sikeres diáknak végül egy elektronikus jelentkezési lapot kell kitöltenie.

 

Aktuális híreink