BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Köszöntjük a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar honlapján!

CH épület

Honlapunkat úgy szerkesztjük és működtetjük, hogy az széleskörűen bemutassa Karunkat és tevékenységünket a középiskolások, az egyetemi hallgatók és alkalmazottak, végzett mérnökeink és minden érdeklődő számára. Reméljük, hogy honlapunkon Ön is megtalálja a kívánt információkat. Ha további felvilágosításra van szüksége, vagy a honlappal kapcsolatban észrevételt kíván tenni, kérjük, írjon a megadott címre, vagy hívja a Dékáni Hivatalt a 463 3571 számon.

Kari hírek

Két kolléga kapta meg az Országos Tudományos Diákköri Konferencia jubileumi kitűzőjét a mozgalom 70. születésnapja alkalmából. Az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöksége több évtizedes munka elismeréseként ítélte oda az OTDK70 Kitűzőt összesen 365 magyarországi és határon túli oktatónak, támogatónak és döntéshozónak.
A konferencia a VBK Oláh György-díj átadásával kezdődött, majd két meghívott előadó mutatta be munkáját. ezt követően fiatal kutatók mutatkoztak be tanszékeként. 12 doktorandusz előadását hallgathatták meg az érdeklődők, továbbá 18 poszter került kiállításra.
Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából, kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréseként, a Miniszter Elismerő Oklevele elismerésben részesültek a Kari kollégáink Horváth Viola, Suhajda Ágnes, Sveiczer Ákos.
Lezárult a XI. Oláh György Országos Középiskolai Kémiaverseny, mely a Nemzeti Tehetség Program (NTP) keretében 1,3 MFt támogatásban részesült (NTP-TMV-24-0109).
A Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar kutatói érdekes bemutatókkal és számos kémiai kísérlettel készülnek a Kutatók Éjszakájára

Összes kari hír megtekintése »

BME VBK K+F+InfoPont

A Kar gondozásában:

Periodica Polytechnica - Chemical Engineering

IF = 1,8 (2024)

Féléves időbeosztás »

BME VBK a Facebookon BME VBK az Instagramon

BME Vegyészmérnöki és
Biomérnöki Kar

Cím:

1111 Budapest,
Műegyetem rkp. 3.

Postacím:

BME Vegyészmérnöki és
Biomérnöki Kar,
1521 Budapest, Pf. 91.

Titkárság: (+36-1) 463-3571
Oktatás: (+36-1) 463-3624
E-mail: