BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

XXIII. Országos Élelmiszertudományi MÉTE Tudományos Diákköri online Konferencia - Eredmények és köszönet

Köszönjük mindenkinek a részvételt, nemes versengést, készülést és készülődést, érdeklődést, felkészülést, szakmai, emberi és anyagi támogatást!

Ezúton is szívből gratulálunk hallgatónak és oktatónak, nyertesnek, díjazottnak és most nem díjazottnak egyaránt!

Sok sikert kívánunk magánéletükben és további szakmai életpályájukban egyaránt!

Búcsúzunk, találkozunk 2022-ben Szegeden!

A Szervezők

Szekció Hallgató Helyezés Dolgozat címe Intézmény Témavezető
1. Élelmiszer alapanyag előállítás, minőség és minősítés Fekete Dávid I. helyezés, BME kiemelt Rektori Különdíj A FAJTAVÁLASZTÁS HATÁSA A KEMÉNYÍTŐTERMÉKEK TECHNOLÓGIAI TULAJDONSÁGAIRA  BME, Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék, Gabonatudományi és Élelmiszerminőség Kutatócsoport Dr. Tömösközi Sándor egyetemi docens, Dr. Németh Renáta egyetemi adjunktus
Bolla Gergő II. helyezés HÚSMARHA FAJTÁK NÉHÁNY ÉRTÉKMÉRŐ TULAJDONSÁGÁNAK VIZSGÁLATA SZE, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Állattudományi Tanszék Dr. Gulyás László, tanszékvezető, egyetemi docens 
Hege Péter  III. helyezés ALPESI KECSKEFAJTA NÉHÁNY ÉRTÉKMÉRŐ TULAJDONSÁGÁNAK VIZSGÁLATA SZE, Mezőgazdaság-és Élelmiszertudományi Kar, Állattudományi Tanszék Dr. Gulyás László, tanszékvezető, egyetemi docens 
Hermán Zsolt  Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Különdíja BANÁN TÜCSÖK (GRYLLUS ASSIMILIS) TARTÁS VIZSGÁLATA SZE, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Állattudományi Tanszék Dr. Zsédely Eszter, egyetemi docens 
2. Élelmiszer-analitika, módszerfejlesztés, módszeralkalmazás, élelmiszerminőség Mucsi Edina és Szegő Zsuzsanna Kiemelt első díj, Magyar Kémikusok Egyesületének Különdíja FAJTASZELEKCIÓS MÓDSZERTAN KIDOLGOZÁSA GLUTÉNMENTES DIÉTÁBA ILLESZTHETŐ ZABFAJTÁK AZONOSÍTÁSÁHOZ  BME, Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék, Gabonatudományi és Élelmiszerminőség Kutatócsoport Kormosné Dr. Bugyi Zsuzsanna egyetemi adjunktus; Dr. Gell gyöngyvér tudományos főmunkatárs; Dr Tömösközi Sándor egyetemi docens
Vitális Flóra I. helyezés PARADICSOMSŰRÍTMÉNYEK HAMISÍTÁSÁNAK KIMUTATÁSA KÖZELI INFRAVÖRÖS SPEKTROSZKÓPIÁVAL ÉS ELEKTRONIKUS NYELVVEL  SZIE, Biomérnöki és Folyamattervezési Intézet, Fizika-Automatika Tanszék Dr. Kovács Zoltán egyetemi docens, Dr. Gillay Zoltán egyetemi adjunktus 
Varsányi Kinga II. helyezés ULTRAHANGOS MÉRÉSI MÓDSZER ALKALMAZHATÓSÁGA A TEJ OLTÓS ALVADÁSÁNAK VIZSGÁLATÁHOZ SZIE, Élelmiszertudományi Kar, Hűtő és Állatitermék Technológiai Tanszék  Pásztorné Dr. Huszár Klára egyetemi docens, Kertész István egyetemi tanársegéd 
Homolya Szabolcs  III. helyezés A KAKAÓVAJ ÉS A SHEAVAJ FIZIKAI, KÉMIAI ÉS TECHNOLÓGIAI TULAJDONSÁGAINAK ÖSSZEHASONLÍTÁSA  SZIE, Élelmiszertudományi Kar, Gabona és Iparinövény Technológia Tanszék Somogyi László, egyetemi docens
3. Élelmiszer-biotechnológia Tóth Gergő Dániel I. helyezés PSEUDOMONAS CEPACIA LIPÁZ IMMOBILIZÁLÁSA POLI(VINIL-ALKOHOL) NANOSZÁLAKBAN BME, Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar, Szerves Kémia és Technológia Tanszék, Bioorganikus Kémiai Kutatócsoport,  Dr. Hornyánszky Gábor egyetemi docens, Dr. Balogh-Weiser Diána egyetemi adjunktus 
Tóth Barnabás II. helyezés TÁPKÖZEG OPTIMÁLÁS PROBIOTIKUS LACTOBACILLUS TÖRZSEK INTRACELLULÁRIS β-GALAKTOZIDÁZ TERMELÉSÉRE  SZIE, Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari tanszék Dr. Bujna Erika, egyetemi docens                     Dr. Nguyen Duc Quang, egyetemi tanár
Urbán Imola III. helyezés A PROBIOTIKUS LACTOBACILLUS TÖRZSEK HIDROGÉN-PEROXID SZINTÉZISÉNEK FOKOZÁSA  SZIE, Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék Rezessyné Dr. Szabó Judit egyetemi magántanár Kilin Ákos, PhD hallgató, tanszéki mérnök
Jordán Anikó BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar – Dékáni Különdíj POLITEJSAV ALAPÚ BIOMŰANYAGOK BIOLÓGIAI BONTHATÓSÁGÁNAK VIZSGÁLATA NÉHÁNY FONALASGOMBA TÖRZZSEL  SZIE, Élelmiszertudományi Kar, Biomérnöki és Folyamattervezési Intézet, Sör-és Szeszipari Tanszék Dr. Farkas Csilla, egyetemi tanársegéd                           Dr. Nguyen Duc Quang, egyetemi tanár
4. Mikrobiológia, molekuláris biológia, élelmiszerbiztonság Hatvan Zoltán I. helyezés IN VITRO TESZTRENDSZER ALKALMAZÁSA PROBIOTIKUS BAKTÉRIUMTÖRZSEK SZELEKTÁLÁSÁRA SZE, Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kar, Élelmiszer-tudományi Tanszék  Varga László, egyetemi tanár; Süle Judit, tudományos munkatárs
Boros Anikó II. helyezés BRETTANOMYCES ÉLESZTŐK KILLER AKTIVITÁSÁNAK VIZSGÁLATA SZIE, Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék Dr. Kun-Farkas Gabriella, egyetemi adjunktus
Nyerges Barbara III. helyezés NÉHÁNY PROBIOTIKUS BIFIDOBACTERIUM TÖRZS MUCIN HASZNOSÍTÁSA  SZIE, Élelmiszertudományi Kar, Sör- és Szeszipari Tanszék Rezessyné Dr. Szabó Judit, egyetemi tanársegéd  Szécsi Anett, mestertanár
Seres Balázs EIT FOOD - Campden BRI Magyarország Különdíj ANTIBIOTIKUM REZISZTENS KÓLIFORM BAKTÉRIUMOK VIZSGÁLATA A VÍZBÁZISTÓL A CSAPIG  SZIE, Élelmiszertudományi Kar, Mikrobiológiai és Biotechnológiai Tanszék Khayer Bernadett, biológus   Dr. Pomázi Andrea egyetemi docens
5. Élelmiszer-technológia, műveletek, termékfejlesztés Solymos Fanni I. helyezés HŐKEZELÉS HATÁSA A ZAB TECHNOLÓGIAI TULAJDONSÁGAINAK ÉS LIPID ROMLÁSI FOLYAMATAINAK ALAKULÁSÁRA BME, Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék, Gabonatudományi és Élelmiszerminőség Kutatócsoport Dr. Tömösközi Sándor Egyetemi docens, Jaksics Edina PhD hallgató, Dr. Németh Renáta Egyetemi adjunktus
Urbán Ágota II. helyezés ULTRAHANGOS PÁCOLÁSSAL KÉSZÜLT SONKA TECHNOFUNKCIÓS TULAJDONSÁGAINAK VÁLTOZÁSA AZ ÉRLELÉS SORÁN  SZIE, Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék Visy Anna, PhD hallgató
Vajdovich Dorottya Krisztina III. helyezés ANTIOXIDÁNSSAL, FEHÉRJÉVEL ÉS ROSTTAL DÚSÍTOTT ÁLGABONA ALAPÚ NÖVÉNYI ITALOK VIZSGÁLATA SE, Egészségtudományi Kar, Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszék Dr. Benedek Csilla, főiskolai docens; Bodor Zsanett,PhD hallgató
Bohár Dorina  BME VBK Tudományos Diákköri Bizottságának különdíja TOJÁSLEVEK EGYES TULAJDONSÁGAINAK, VALAMINT OLDHATÓSÁGI VIZSGÁLATA A NAGY HIDROSZTATIKUS NYOMÁS FÜGGVÉBYÉBEN  SZIE, Élelmiszertudományi Kar, Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszék Dr. Csehi Barbara, tudományos segédmunatárs
6. Élelmiszer-technológia, műveletek, melléktermék-hasznosítás, csomagolás Borda Fruzsina I. helyezés ÉRTÉKES KOMPONENSEK KINYERÉSE CÉKLALEVÉLBŐL ALKOHOLOS EXTRAKCIÓVAL  SZIE, Élelmiszertudományi Kar, Biomérnöki és Folyamattervezési Intézet Dr. Bánvölgyi Szilvia, egyetemi docens
Nagy Vivien II. helyezés A SÖRTÖRKÖLY, MINT SÖRGYÁRTÁSI MELLÉKTERMÉK HASZNOSÍTÁSI LEHETŐSÉGEI A SÜTŐIPARBAN DE, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Élelmiszertechnológiai Intézet  Dr. Diósi Gerda, egyetemi adjunktus
Papp Fruzsina III. helyezés ELHASZNÁLT SÖRIPARI ÉLESZTŐ KEZELÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI ÉRTÉKES ANYAGOK KINYERÉSÉNEK CÉLJÁBÓL SZIE, Élelmiszertudományi kar, Műveletek és Gépek Tanszék dr. Maráz Anna professzor emeritus, Pocsai Anna PhD hallgató, dr. Márki Edit egyetemi docens
Kiss Zsuzsanna Pro Progressio Alapítvány Különdíja  ANTIOXIDÁNS TULAJDONSÁGOKKAL RENDELKEZŐ SÜTŐIPARI TERMÉK FEJLESZTÉSE HOMOKTÖVIS TÖRKÖLY FELHASZNÁLÁSÁVAL SZIE, Élelmiszertudományi Kar, Konzervtechnológiai Tanszék Pálócziné Furulyás Diána, Tanársegéd
7. Élelmiszer-gazdaságtan, marketing, fogyasztói magatartás Maró Zalán Márk I. helyezés AZ EU BIO CÍMKE HELYZETE A MAGYAR FOGYASZTÓK KÖRÉBEN – ISMERTSÉG ÉS RENDSZERES VÁSÁRLÁS TÉNYEZŐI BCE, Gazdálkodástudományi Kar, Vállalkozásfejlesztési Intézet, Agrárközgazdasági és Vidélfejlesztési Tanszék dr. Török Áron, egyetemi docens
Borda Áron József II. helyezés SZAMÓCÁT A LEGJOBBAKTÓL! (A RÖVID LÁNCOK SZEREPE SZAMÓCA TERMESZTŐKNÉL A DUNA-KANYARBAN) BCE, Gazdálkodástudományi Kar, Vállalkozásfejlesztés Dr. Török Áron, egyetemi docens
Gőbel Rebeka III. helyezés ÉLELMISZERPAZARLÁSI SZOKÁSOK VIZSGÁLATA KAPOSVÁRI HÁZTARTÁSOKBAN SZIE Kaposvár, Gazdaságtudományi Kar, Regionális és Agrárgazdaságtani Intézet Dr. Borbély Csaba intézeti tanszékvezető, docens 
Hóka Ádám Máté MÉTE Különdíj (a Bálint Analitika Kft felajánlásával) A KOVÁSZOS PÉKTERMÉKEK JELENTŐSÉGE ÉS LEHETSÉGES INTEGRÁCIÓJA A GLUTÉNMENTES ÉTRENDBE BGE, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, Vendéglátás Tanszék Dr. habil Lugasi Andrea, főiskolai tanár, tanszékvezető, dékán