BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Egyedülálló módon támogatja a BME az ÚNKP „Tehetséggel fel!” kategória pályázóit

2019. június 4. kedd

Egyedülálló módon támogatja a BME az ÚNKP „Tehetséggel fel!” kategória pályázóit

A felhívásra jelentkezőknek egyebek mellett ingyenes kollégiumi férőhelyet biztosít a Műegyetem.

  

Az Új Nemzeti Kiválóság Program célkitűzéseivel összhangban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az alábbi támogatásokat nyújtja azoknak a hallgatóknak, akik a képzéshez kapcsolódó OKTV vagy nemzetközi diákolimpiai eredményeket érték, és el pályázatukat az egyetemre nyújtják be a „Tehetséggel fel!” Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíjra:

  • témavezetői segítség a pályázat és a kutatási terv elkészítéséhez,

  • témavezetői támogatással kialakított kivételes tanulmányi rend, magasabb félévben külföldi részképzés lehetőségével,

  • vidéki jelentkezőknek ingyenes kollégiumi elhelyezés a „Tehetséggel fel!” pályázati támogatás időszakára.

  

Az ÚNKP Tehetséggel fel! pályázatok benyújtási határideje: 2019. június 20.

  

A kollégiumi elhelyezésre vonatkozó igényt az ÚNKP „Tehetséggel fel!” pályázat benyújtását követően a rekikt@mail.bme.hu címre küldött kérelemben lehet jelezni 2019. június 30–ig. A BME támogatásnál az alábbi, korábban elért (2017., 2018., 2019. évi) eredmények vehetők figyelembe:

  • meghatározott Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny* (OKTV) 1–10. helyezés,

  • meghatározott nemzetközi tudományos diákolimpián** egyénileg elért arany–, ezüst–, bronzérem, illetve különdíj vagy dicséret

  

A további ÚNKP pályázatok Egyetemünkön az ÚNKP Portálon keresztül érhetők el és nyújthatóak be elektronikusan. Ezt követően papíron, lezárt borítékban is be kell küldeni azt, a borítékon feltüntetve a pályázó nevét, valamint azt, hogy melyik pályázati felhívásra (pl: ÚNKP–19–1), továbbá melyik fogadó karra kerül benyújtásra a pályázat.

  

A pályázati csomagokat ÚNKP–19–1, ÚNKP–19–2, ÚNKP–19–4, ÚNKP–19–5 pályázattípus esetén Józsa János rektornak, ÚNKP–19–3 pályázattípus esetén Mihály György EHBDT elnöknek címezve a BME Rektori Kabinet, 1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3. K épület I. emelet 11. címre, postai úton ajánlott elsőbbségi küldeményként kell feladni, vagy személyesen kizárólag a BME Rektori Kabinetben 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. K. ép. I. em. 16. Hétfő–Csütörtök: 8:00–15:00, Péntek: 8:00–13:00 ügyfélfogadási időben kell benyújtani a pályázati kiírásban meghatározott határidőig.

 

Kérdés esetén a pályázók az illetékes kari ÚNKP ügyintézőt kereshetik. Megkérjük a "Tehetséggel Fel!" kategóriában pályázatot benyújtókat, hogy a pályázati adatlap kitöltése előtt keressék fel kari ÚNKP ügyintézőjüket.

 

– GI –

 

*A BME támogatásnál figyelembe vehető versenyek: biológia, fizika, informatika (mindkét kategória), kémia, matematika.
**A BME támogatásnál figyelembe vehető diákolimpiák: Nemzetközi Biológiai Olimpia, Nemzetközi Fizikai Olimpia, Nemzetközi Informatikai Olimpia, Nemzetközi Kémiai Olimpia, Nemzetközi Matematikai Olimpia.

Aktuális híreink