BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Díjazottak a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karon

2014. június 2. hétfő

Díjazottak a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karon

A 2014.05.31.-én került sor a doktori oklevelek és az Egyetemi díjak átadására a K épület alulájában, ahol a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar 20 hallgatóját avatták doktorrá.

 

Az ünnepi szenátusi ülésen a VBK felterjesztésében díszdoktorrá avatták Professor Dr. habil. Johannes Kardost.

Kardos János, magyar származású, NDK-ba kitelepített kolléga, aki a megpróbáltatások ellenére jelentős szakmai karriert futott be és tanszékvezető egyetemi tanár lett Németországban. Szakterülete a vegyész-folyamatmérnökiség és a vegyipari műveletek. Németországban iskolát teremtett az ú.n. „Pinch technológia”, azaz energiaintegrált folyamattervezés témakörében. Szakmai életútjában folyamatosan fenntartotta és ápolta a magyarországi kollégákkal az emberi és szakmai kapcsolatot. Magyar társszerzőkkel egy könyvet, tizenhárom publikációt írt, valamint 22 előadást tartott magyarországi rendezvényeken. Ki kell emelni a Köthen-i Műszaki Főiskola és a BME közti doktoráns-csere programot, valamint 2013-ban a BME-n szervezett nyári egyetemet melyek Kardos professzor nevéhez fűződnek.

 

Az Egyetem honlapján ezzel kapcsolatban megjelent egy angol nyelvű hír is.

 

Dr. Salgó András József Nádor Emlékérmet vehetett át, az egyetem szolgálatában negyven éven át tartó magas színvonalú oktató munkája, szakmai tevékenysége, valamint a kar és az egyetem vezetőségében szerzett kiemelkedő érdemei alapján.

 

Soósné Muli Emese Stoczek József Emlékérmet kapott, a közszolgálatban közel négy évtizeden keresztül végzett magas színvonalú munkája és az elmúlt több mint tíz évben a kari gazdasági adminisztrációban, a kari létesítményprogram segítésében nyújtott kiemelkedő érdemei alapján 

 

Kardos díszdoktorSalgó díjEmese díj

 

Az eseményről bővebben a bme.hu oldalán olvashatnak.

Aktuális híreink