Zsitvai Mihály, aki a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszékén végzett több mint négy évtizedes lelkiismeretes, pontos munkájáért részesült az emlékéremben.

2023-ban az „Egyetemi Ifjúságért” kitüntetésben részesült:

 

Nyulászi László, aki korábban a BME VBK Oláh György Doktori Iskola vezetőjeként, majd az Egyetemi Habilitációs Bizottság és Doktori Tanács (EHBDT) elnökeként már hosszú ideje tevékenykedik az egyetemi doktoráns hallgatók helyzetének javításáért és képzésük színvonalának fenntartásáért. Magas nívójú oktatói tevékenysége mellet fontosnak tartja a tehetséggondozást, ezt tükrözi a hallgatói közéletben való aktív szerepvállalása is.

 

Vancsó Gyula Tiszteletbeli Doktori címére Hornyánszky Gábor egyetemi docens, a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar (BME VBK) dékánhelyettese tett javaslatot. „Vancsó Gyula a nanoszerkezetű funkcionális anyagok tervezésének és a nanoméretű morfológiai szerkezetek tanulmányozásának nemzetközileg elismert szaktekintélye. Együttműködése a Műegyetemmel elsősorban a polimerkémián és a polimerfizikán keresztül a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar korábbi Műanyag- és Gumiipari Tanszékével épült ki, és több évtizedes múltra tekint vissza. Kiemelkedő szervező tevékenységét számos projekt és konzorciális együttműködés fémjelzi.

Vancsó Gyula beszédében felidézte egyetemi éveit, köztük Simonyi professzor teltházas előadásait és a kísérleti atomreaktorban végzett méréseket is. „Ez a megtisztelő cím tovább erősíti a BME-hez való kötődésemet, kapcsolatomat. Sok sikert kívánok a fiatal generációnak a mérnöki és tudományos hivatás kiteljesítéséhez.”