BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

1. BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar Öregdiák Találkozó beszámoló

2023. október 5. csütörtök

Kedves Kollégánk, Mérnöktársunk, Kedves Öregdiák Barátunk!

 

Íme hát lezajlott a nagy esemény! Kb. 630-en voltunk jelen. Bízunk abban, hogy az élmények, a találkozások, a beszélgetések vidám percei még sokáig itt maradnak köztünk. Igazán jó volt látni a sok mosolygós arcot, a rég nem látott barátok, ismerősök, a volt diákok és tanáraik egymásra találását. Hihetetlen, és egyben megható is, hogy a legidősebb és a legfiatalabb korosztály képviselőinek találkozásával 70 évet, Karunk „életkorának” majdnem felét sikerült átölelni.

Hatalmas köszönet illet mindenkit, egyént, szervezetet, vállalkozást, akik és amelyek a szervezés, előkészítés és lebonyolítás bármely fázisában hozzátettek ahhoz, hogy ez a találkozó ilyen formában és tartalommal létrejöhessen. Őszintén írjuk, hogy rengeteg, a kötelezettségeket, az elvárhatót messze meghaladó emberi, szakmai és anyagi támogatást kaptunk egyetemen belülről és kívülről egyaránt. Valamennyi szervező nevében köszönjük a találkozót követő napokban hozzánk érkezett kedves üzeneteket, a blogokat, bejegyzéseket, a médiában megjelent fotókat.

 

Hiszünk abban, hogy ez a találkozó hozzá tudott adni valamit az eddig is működő emberi és szakmai kapcsolatok megerősítéséhez, a már elhalványulóban lévő, évfolyamtársak, ismerősök közötti párbeszéd újraindításához vagy éppen új kapcsolatok kialakulásához is. Abban is reménykedünk, hogy az emberi kapcsolatokon túlmenően az egyetem, a karunk és az öregdiákok által képviselt szakterületek közötti párbeszéd is kialakulhat, illetve fejlődhet. Sok lehetőség rejlik a karunk által képviselt oktatási és kutatási irányok és a gazdasági és társadalmi szervezetek közötti kapcsolatok tudatos építésében és együttműködések fejlesztésében. Valljuk be őszintén, szükség is van rá.

 

Bízunk a folytatásban, csak rajtunk, résztvevőkön múlik…

 

Jelenleg a rendezvény utómunkálatai zajlanak. Várjuk a felkért fotósoktól az elkészült anyagokat, melyeket igyekszünk a résztvevők számára a közeljövőben hozzáférhetővé tenni. Amennyiben valaki a találkozóról készült saját fotóit szeretné felajánlani a közösség számára, kérjük töltse fel azokat ide: https://forms.gle/4eEDVZ4bGx7gRzhZ6. Terveink között szerepel néhány összefoglaló cikk megjelenítése kari és egyetemi felületeken, valamint a Kémlelő és a Magyar Kémikusok Lapja hasábjain. Amint ezek megvalósulnak, illetve hozzáférhetővé válnak, természetesen tájékoztatjuk majd a résztvevőket. Addig is szívesen ajánljuk a Kar jubileumi évének további rendezvényeit, melyekről itt található információ: https://www.ch.bme.hu/vbk-150/

 

Búcsúzásképpen megidézzük találkozónk egyik felemelő pillanatát:

A felvétel ugyan amatőr, de az élmény megismételhetetlen.

 

Üdvözlettel a BME, a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar, a Varga József Alapítvány és a Vegyészkari Hallgatókért Egyesület vezetői, munkatársai és valamennyi szervező nevében:

 

Tóth Andrea Richter Gedeon Nyrt.

Tömösközi Sándor BME VBK Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék

Bujdosó István, Bruttsó, Kurrens Stúdió Kft. 

 

 Fotó: Philip János

Aktuális híreink