BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Magyar résztvevők a „Fiatal Tudósok 2014-es Bakui Világfórumán”

2014. június 16. hétfő

Magyar résztvevők a „Fiatal Tudósok 2014-es Bakui Világfórumán”

A „Fiatal Tudósok 2014-es Bakui Világfórumát” az Azerbajdzsáni Ifjúsági és Sportügyi Minisztérium, az Azerbajdzsáni Nemzeti Tudományos Akadémia és az Azerbajdzsáni Fiatal Tudósok, Kutatók és Diplomások Egyesülete (AYSPMU) az Eurodoc (Doktoranduszok Európai Tanácsa) támogatásával rendezte meg 2014. május 26-31. között, Bakuban, Azerbajdzsánban.

 

A Fórum célja volt, hogy lehetőséget biztosítson a világ fiatal tudósai és kutatói számára az új kihívásoknak megfelelő válaszok megtalálására, tapasztalat- és véleménycserére, szakmai párbeszédekre és kapcsolatteremtésre. A rendezvény fő témája „A tudományos világ új kihívásai: Fiatal Tudósok közös szemlélete”. A Fórum a következő öt szekcióból épült fel: Műszaki tudományok; Orvostudomány, biológia és kémia; Ökológia, földtudományok és mezőgazdaság; Közgazdaságtan és szociológia; Történelem, filozófia és kultúra.

 

A Fórumon 95 ország, több mint 300 képviselője vett részt.

Magyarországot három, a Szervező Bizottság által a jelentkezők közül kiválasztott, PhD hallgató képviselte:

  •          Albert Emőke, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Vegyészmérnöki és Biomérnök Kar, Fizikai Kémia és Anyagtudományi Tanszék (Orvostudomány, biológia és kémia)
  •          Kövér László, Debreceni Egyetem (Ökológia, földtudományok és mezőgazdaság)
  •          Krzysztof Nesterowicz, Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Műszaki Tudományok)

 

Baku csoport

 

Aktuális híreink