BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

XXV. Országos MÉTE (Magyar Élelmiszertudományi és Technológiai Egyesület) TDK Konferencia

2024. január 30. kedd

Kedves Kollégák!

Örömmel küldjük az értesítést, hogy a XXV. Országos MÉTE (Magyar Élelmiszertudományi és Technológiai Egyesület) TDK Konferencia szervezése elindult, melyet a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara 2024. május 15-én rendez Debrecenben. Az előzetesen a következő szekciókat tervezik, melyek elindítása a jelentkezők témáitól függ.:

  1. Élelmiszeranalitika
  2. Élelmiszertechnológia és -műveletek
  3. Mikrobiológia, élelmiszerbiztonság és minőségirányítás
  4. Élelmiszerbiotechnológia
  5. Műszaki, informatika és méréstechnika
  6. Táplálkozástudomány
  7. Élelmiszergazdaságtan és marketing

A kari és az OTDK-tól eltérően a MÉTE TDK jelentkezéshez csak egy egyoldalas és egy négyoldalas összefoglaló leadása szükséges, hosszabb dolgozatot benyújtani nem kell. A 4 oldalas dolgozatok tervezett beérkezési határideje: 2024. március 8. A részletesebb szervezési és adminisztratív információkat a követkető, 2. felhívásban teszik közzé a szervezők hamarosan.

Ahogy az a tervezett témakörökön is látszik, minden, tágabb értelemben vett élelmiszertudományi területhez kapcsolódó hallgatói témát, előadást szívesen fogadnak a szervezők. Ezért továbbítjuk mi is a felhívást a kar valamennyi tanszék felé, remélve, hogy a lehetőség felkelti minél több hallgató és témavezető érdeklődését.

A részletesebb intézményi szervezésről későbbiekben egyeztetünk. A BME-n a koordinálást Jaksics Edina kolléganőm vállalta. Egyelőre azt szeretnénk kérni, hogy a témacímet és a részvételi szándékot jelezzétek számunkra február 15-ig a következő címeken: tomoskozi.sándor@vbk.bme.hu és jaksics.edina@vbk.bme.hu.

Kérjük, hogy az élelmiszeres és a rokon területeken alkotó kollégák is hívják fel hallgatóik figyelmét a lehetőségre és beszéljék rá őket a részvételre.

Kutatócsoportunk munkatársai bármilyen kérdésben szívesen áll rendelkezésre.

Üdvözlettel és köszönettel:

Tömösközi Sándor

Aktuális híreink