BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

PÁLYÁZHATÓ AZ EKÖP-24 ÉS AZ EKÖP-KDP ÖSZTÖNDÍJ

2024. május 15. szerda

PÁLYÁZHATÓ AZ EKÖP-24 ÉS AZ EKÖP-KDP ÖSZTÖNDÍJ

EKÖP-24

Az Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program (EKÖP) célja a felsőoktatási intézmények oktatói és kutatói utánpótlásának, valamint az innovatív magyar vállalkozások kutató-fejlesztői utánpótlásának biztosítása, és a legtehetségesebb hallgatók felsőoktatási tehetséggondozásba való bevonása. A Program ösztöndíjpályázatai a felsőoktatásban résztvevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogatják olyan – alapképzésben, mesterképzésben vagy doktori képzésben tanuló – hallgatók, valamint fiatal oktatók, kutatók támogatásával, akik a felsőoktatási intézményben eredményes, kiemelkedő kutatási tevékenységet folytatnak.

2024. május 15-június 10. között pályázható 5 kategóriában az alapképzésben, mesterképzésben, doktori képzésben részt vevő vagy ezekre felvételiző hallgatók és az egyetemi fiatal oktató, kutatók körében további két kategóriában. A pályázatokat az EKÖP Portálon keresztül kell benyújtani. A pályázók számára minden szükséges információ elérhető a pályázati felhívásban a Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program | Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (bme.hu) oldalon.

EKÖP-KDP-24

Az Egyetemi Kutatói Ösztöndíj Program Kooperatív Doktori Program (EKÖP-KDP) célja a felsőoktatási intézmények oktatói és kutatói utánpótlásának, valamint az innovatív magyar vállalkozások kutató-fejlesztői utánpótlásának biztosítása, és a legtehetségesebb hallgatók felsőoktatási tehetséggondozásba való bevonása. A pályázat olyan, doktori képzésben résztvevő hallgatók számára nyújtanak lehetőséget, akik a doktori státuszuk mellett a felsőoktatási intézményen kívül, elsősorban vállalatoknál folytatnak kutatómunkát (munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban), amely elősegíti tudományos eredményeik gyakorlati hasznosulását.

2024. május 15-június 7. között pályázható doktorandusz hallgatók számára az EKÖP-KDP program felhívása, ami a bme.hu/kdp oldalon érhető el.

 

Az EKÖP pályázatokkal kapcsolatos kari tájékoztató anyagok, bírálati szempontok itt érhetők el.

Aktuális híreink