BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Fulbright ösztöndíjak az Egyesült Államokba

2015. március 10. kedd

Fulbright ösztöndíjak az Egyesült Államokba
Oktatói ösztöndíjak:

Fulbright oktatói ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik PhD fokozattal valamint kiváló angol nyelvtudással rendelkeznek és az Egyesült Államok valamely felsőoktatási intézményében szeretnének tanítani. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet, de a magyar tanulmányok (Hungarian Studies) körébe tartozó témakörök előnyt élveznek.

Az ösztöndíjak időtartama: egy vagy két egyetemi félév. Az ösztöndíjas időszak leghamarabb 2016 augusztusában kezdhető meg, és legkésőbb 2017 augusztusában fejezhető be.

Szakmai meghívólevél a sikeres pályázat előfeltétele. Az amerikai egyetem által felajánlott költségmegosztást a Fulbright Program támogatja. 

Pályázat beadási határidő: 2015. október 7.

 

Honlap:

http://www.fulbright.hu/oktatoi-osztondijak/

 

Kutatói ösztöndíjak:

Fulbright kutatói ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik PhD fokozattal valamint kiváló angol nyelvtudással rendelkeznek és az Egyesült Államok valamely felsőoktatási intézményében szeretnének kutatni. Amerikai partnerekkel folytatandó közös kutatás előnyt élvez. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet. Szakmai meghívólevél a sikeres pályázat előfeltétele.

Az ösztöndíj időtartama tipikusan három - öt hónap, ha a tervezett kutatási feladat különlegesen indokolja, legfeljebb kilenc hónap. Az ösztöndíjas időszak leghamarabb 2016 augusztusában kezdhető meg, és legkésőbb 2017 augusztusában fejezhető be.

Az amerikai egyetem által felajánlott költségmegosztást a Fulbright Program támogatja. 

Pályázat beadási határidő: 2015. október 7.

 

Honlap:

http://www.fulbright.hu/kutatoi-osztondijak/

 

Posztgraduális Hallgatói Ösztöndíjak

Az ösztöndíj továbbtanulási illetve kutatási lehetőséget biztosít bármely* tudományterületen vagy művészeti ágban

  • fokozatot nem adó (Non-Degree) egyetemi képzésben vagy
  • fokozatot adó (Degree: Master’s, PhD vagy DLA) egyetemi képzés egy tanévében illetve
  • PhD fokozat megszerzéséhez kapcsolódó kutatás végzése (Visiting Student Researcher) céljából.

Az ösztöndíjak maximális időtartama egy tanév (9 hónap). Alapfeltétel a pályázott témában legkésőbb 2015. július 15-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma.

Pályázat beadási határidő: 2015. május. 18.

 

Honlap:

http://www.fulbright.hu/posztgradualis-hallgatoi-osztondijak/

 

Humphrey Ösztöndíj

Humphrey ösztöndíj fokozatot nem adó, részben posztgraduális szintű egyetemi program, részben szakmai továbbképzés (szakmai gyakorlat, részvétel konferencián, intézménylátogatás, konzultáció) a program által felkínált egyetemen. Az ösztöndíjak időtartama egy tanév, amely kiegészíthető 6 hónapnál nem hosszabb gyakorlati munkával.

AJÁNLOTT:
A közszolgálat iránt elhivatott szakemberek számára, akik közintézménynél vagy magánvállalatnál töltenek be vezetői beosztást, és a honlapon felsorolt következő területek valamelyikén szeretnék szakmai tapasztalataikat bővíteni.

Pályázat beadási határidő: 2015. május 18.

 

Honlap:

http://www.fulbright.hu/humphrey-osztondij/

Aktuális híreink