BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Idén is lesz Múzeumok Éjszakája

2015. június 15. hétfő

Idén is lesz Múzeumok Éjszakája

2015-ben június 20-án kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája.

 

A rendezvény célja, hogy széles közönséget szórakoztasson és szórakoztatva tanítson.

 

Június 20-án, szombaton este 6 órakor száznál több fővárosi múzeum és más intézmény, vidéken pedig kétszáznál is több településen még ennél is több múzeum tárja ki a kapuját. De nem csupán egész éjszaka nyitva tartó múzeumokról szól ez a programrengeteg, hanem várakról, skanzenekről, állatkertekről, vadasparkokról, fürdőkről, arborétumokról, kulturális központokról és egyéb létesítményekről, amelyek minden korosztály, így a családok, baráti társaságok és más közösségek egésze számára nyújthatnak közös élményt, szórakozást, kikapcsolódást. 

 

A programokról és a résztvevő múzeumokról itt tájékozódhat: http://www.muzej.hu/

 

Budapesti jegyárak:

  • Felnőtt: 1500 Ft
  • Gyerek: 600 Ft

 

BME-s programok

 

A BME OMIKK a Műegyetemet és tehetséges hallgatóinak munkáját állítja a középpontba a június 20-ai Múzeumok Éjszakáján.

Süvöltő lángcsóva, tűz serlege: látogatóink együtt kísérletezhetnek a Szent-Györgyi Albert Szakkollégium tagjaival. A Vegyész- és Biomérnöki Kar hallgatói új megvilágításba helyezik a háztartások többségében is megtalálható vegyszerek felhasználási lehetőségeit.

 

 

Brutális energetikára fel! Jelentkezzen most és az Energetikai Szakkollégium szervezésében ismerje meg az elsők között a BME Megújuló energia laboratórium (a program regisztrációhoz kötött) hő- és villamosenergia-termelő berendezéseit, a kutatók tudományos munkáját és az ESZK projektcsapata által épített sörkollektort. A szakkollégium tagjai energetikai kísérletekkel, játékos feladatokkal is várják a gyermekeket és a felnőtteket a könyvtárban.

 

 

Tudta, hogy a Műegyetem két legújabb épületét I és Q betűvel jelölik? Látogasson el hozzánk és töltse ki ingyenes IQ tesztünket (a program regisztrációhoz  és Múzeumok Éjszakája karszalaghoz kötött).

Játék a kertben: amíg a felnőttek logikai játékokon tesztelhetik ügyességüket, addig a gyermekeket lengőteke, célbadobás, óriássakk, malom, üveggolyózás és számháború várja a műegyetemi játszótéren.

 

 

Az érdeklődőknek az elmúlt évek nagysikerű könyvtártúrái mellett idén először intézményünk főlevéltárosa, Kiss Márton tolmácsolásában tárul fel a Műegyetem és campusainak története is.

 

 

Ezen az 1935-ös fényképen Csonka János látható saját építésű autójában a BME udvarán.

Egyetemünkön közel 100 éves története van az autótervezésnek és gyártásnak. Rendezvényünkön bemutatjuk a Paradicsom Csapat saját fejlesztésű küllő nélküli kerékagymotorját és az ehhez épülő új versenyautó egyes alkatrészeit.

A látogatók első kézből tudhatják meg a Műszaki Pneumobil Team tagjaitól, hogy mi is a pneumobil, és megismerhetik a BME MotoStudent team saját építésű motorkerékpárját.

 

 

A nyáreste hangulatát a Highfive Project akusztikus koncertje teszi teljessé, amelyhez a helyszínt könyvtárunk boltíves aulája szolgáltatja.

Napnyugtával a nyári égbolt és a Naprendszer égitestei kerülnek az érdeklődés középpontjába a Poláris Csillagvizsgáló csillagászának előadásában. Ismerje meg a legújabb tudományos eredményeket, majd ragadjunk együtt távcsövet, és csodáljuk meg a nyáreste csillagokkal tarkított égboltját a Műegyetem kertjében!

 

 

A programok Múzeumok Éjszakája karszalaggal látogathatók, amelyek könyvtárunkban is megvásárolhatók.

Találkozzunk június 20-án a Sóhajok hídja alatt, ahol múlt és jelen összeér!

További részletekért látogasson el Facebook oldalunkra.

 

Forrás: bme.hu

Aktuális híreink