BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Nyílt nap 2015

2015. november 12. csütörtök

Nyílt nap 2015

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 2015. november 27-én, pénteken újra kitárja kapuit az ország középiskolás diákjai, szüleik, tanáraik, valamint a felsőfokú végzettséggel rendelkező érdeklődők előtt. A BME Nyílt Nap azonban nem csak arról szól, hogy most be lehet jönni nézelődni, ennél jóval többre lesz lehetőséged. BME Nyílt Nap nevű rendezvényünkön 9:00-14:00 között mindenkit szeretettel várunk, aki műszaki, informatikai, gazdasági, természet- vagy társadalomtudományi ágon szeretné folytatni tanulmányait. Természetesen várjuk azokat is, akik még nem döntöttek, reméljük, hogy segíteni tudunk a választásban.

 

A Nyílt Napra előzetesen nem kell jelentkezni, mindenkit szeretettel várunk. A K (Központi), Ch és Q épületekben tartandó rendezvényünk célja, hogy a középiskolás diákok mellett a már diplomával rendelkezők is betekintést kaphassanak a BME-n tartott előadásokba, illetve a kari tájékoztatók alkalmával a felvételivel kapcsolatos kérdéseikre is választ kapjanak.

 

Nyílt Napunkra nagy igyekezettel készülünk, hogy a hozzánk ellátogató diákok, hallgatók minél szélesebb körű, és minél pontosabb információkat kaphassanak egyetemünkön folyó képzéseinkről. A BME specialitása, hogy minden kar képviselteti magát a Nyílt Napon. Ez lehetővé teszi az érdeklődők számára, hogy egy alkalommal megismerkedhessenek a műszaki felsőoktatás minden részletével.

 

A Nyílt Nap népszerűsítése érdekében minden magyarországi középiskolának eljuttatjuk plakátunkat és egy kis leírást rendezvényünkről. Remélhetőleg a Te iskoládban is kirakják a Műegyetemi Nyílt Nap plakátját és osztályfőnöki órán is beszélgettek rendezvényünkről.

 

A rendezvényre azonban neked, továbbtanulónak is készülnöd kell. A középiskoláknak fontos szerepet kellene vállalniuk a pályaválasztásodban. Jó esetben tanulmányaitok mellett a továbbtanulással kapcsolatos témakörökről (milyen típusú intézményben szeretnél továbbtanulni, esetleg ötöd/hatod év saját iskolában, OKJ-s képzés, diplomás képzés, külföld, belföld stb.) is beszélgettek osztályfőnöki órán. Ha még nem került rá sor, szüleiddel is érdemes átbeszélned, hogy mit szeretnél kezdeni az életeddel, milyen lehetőségeid vannak, milyen képességekkel bírsz és mik a vágyaid. Fontos, hogy ha nem egyezik meg a szülői elvárás és az egyéni igény, vagy pedig a képességek állnak távol a kitűzött vágyaktól, akkor érdemes hosszabb időt belefektetned ezek átvizsgálásába, megbeszélésébe. Ha a pályaválasztásról eddig még nem gondolkodtál el, akkor érdemes mihamarabb pótolnod.

 

Ha már megvan, mely tématerület érdekel, érdemes megnézned, mely felsőoktatási intézmény indítja a számodra megfelelő képzést, amely jó esetben életed hivatását alapozza meg. Amennyiben a BME is szerepel terveid között, tedd magad szabaddá 2015. november 27-én, pénteken és gyere el hozzánk, hogy megtudd mi az amit a BME nyújthat számodra.

 

Addig is látogass el a választott kar honlapjára. Tájékozódj, gyűjtsd össze kérdéseidet a Nyílt Napra, ahol azokat közvetlenül felteheted a nyolc karnak. Az információszolgáltatás mellett további programokkal is várunk, melyekről a Program menüpontban tájékozódhatsz. Természetesen a Nyílt Napot követően is állunk rendelkezésedre telefonon, e-mailben, vagy akár személyesen is, de a Nyílt Napon egy helyen, egy időben elérhetsz oktatót, felsőbb éves hallgatót.

 

BME Nyílt Nappal kapcsolatos kérdéseitekre a (1) 463-3842-as telefonszámon, illetve a tanacsadas@hszi.bme.hu e-mail címen válaszolunk.

 

Forrás: sc.bme.hu

Aktuális híreink