BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

MATEHETSZ pályázatok

2016. december 7. szerda

MATEHETSZ pályázatok

Felfedezettjeink 2017

 

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács évek óta nagy érdeklődés mellett hirdeti meg „Felfedezettjeink” pályázatát. Idei felhívásunkkal a 2015, illetve 2016 folyamán felfedezett fiatal tehetségekre szeretnénk figyelmet fordítani.

 

A pályázat megjelenése: 2016. december 12.

Jelentkezési határidő: 2017. január 15.

 


Vállalatok tehetségsegítő aktivitása – a MATEHETSZ kérdőíves felmérése

 

November 25-én küldtük el a Tehetséghálózat tagjainak a vállalatok tehetségsegítő aktivitását vizsgáló kérdőíves felmérésben való részvételre hívó levelünket. Kérjük, hogy legyen kedves segíteni munkákat azzal, hogy amennyiben még nem tette meg, 2016. december 11-e éjfélig kitölti Vállalati támogatás kérdőívünket.

 


50 tehetséges magyar fiatal

 

A már két ízben nagy sikerrel megszervezett 50 tehetséges magyar fiatal program ismét elindul. Várják a jelöléseket olyan 16-30 év közötti fiatalok személyére, akik képességeik, vagy már eddig elért eredményeik alapján átlagon felül tehetséggel és szorgalommal rendelkeznek. A pályázatokat 2016. december 15-ig lehet leadni a programot szervező La femme magazin online jelentkezési felületén.

 


SciChallenge

 

A SciChallenge projekt célja röviden, hogy 10 és 20 év közötti fiatalok egy STEM (természettudományok, műszaki és mérnöki tudományok, illetve matematika) tudományterületekhez tartozó témakör kidolgozásával kreatív pályamunkát nyújtsanak be, amellyel eséllyel pályázhatnak az európai megmérettetés döntőjébe való bekerülésre. A BioTalentum Kft. régóta elkötelezett a tudományos életpálya népszerűsítése iránt, jelenleg - egy nemzetközi konzorcium (H2020) tagjaként - a SciChallenge versenyben szeretnénk minél több fiatalt mozgósítani. További információk a SciChallenge hivatalos honlapján találhatóak, illetve a BioTalentum Consulting üzletága is készséggel válaszol az esetlegesen felmerült kérdésekre. A pályamunkák feltöltésére 2017. január 1. és április 30. között lesz lehetőség, de a regisztrációs lehetőség már él.

Aktuális híreink