BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Nők a Tudományban Kiválósági Díj - felhívás

2017. január 5. csütörtök

Nők a Tudományban Kiválósági Díj - felhívás

A Nők a Tudományban Egyesület 2013-ban alapította meg a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat, melyet idén a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) szakmai közreműködésével és az Unesco Magyar Nemzeti Bizottság védnökségével ítél oda. A díj célja a sikeres kutatónők és innovátorok felkutatása. Az elismerést olyan fiatal kutatónők nyerhetik el, akik kiemelkedő teljesítményt mutatnak fel szakterületükön, és aktív részesei a hazai tudományos életnek; mindemellett készek részt vállalni a természettudományos és műszaki pályák népszerűsítéséből a fiatal lányok körében, így inspirálva környezetüket. A fiatal kutatónők elismerésével szeretnénk sikereiket hazai szinten is láthatóvá kell tenni, egyben megerősíteni őket abban, hogy teljesítményük az egész társadalom számára kiemelkedő fontossággal bír.

 

A díjak odaítéléséről a Nők a Tudományban Egyesület és a Magyar Tudományos Akadémia által felállított tudományos szakmai bizottság dönt.
A díjazottak tárgyi jutalomban részesülnek. A felhívásra három kategóriában lehet pályázatot benyújtani: Agrártudomány, Műszaki tudomány, Információs technológia.

 

A pályázat beküldésének határideje 2017. január 9., éjfél.

 

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a szakmai munkásságot elismerő díj átadására 2017 március 8-án lesz a Magyar Tudományos Akadémián. A díj fővédnöke Prof. Hargittai Magdolna akadémikus.

 

Részletek a pályázati feltételekről a weboldalon: http://nokatud.hu/kivalosagi-dij-2016/

 

Kapcsolat:


Rille Sári
Projekt asszisztens
Nők a Tudományban Egyesület
Mobil: +36 30 656 40 88
Email: sari.rille@nokatud.hu

Aktuális híreink