BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Szép eredményeket értek el a VBK hallgatói a 39. Hajós György matematika versenyen

2017. május 2. kedd

Szép eredményeket értek el a VBK hallgatói a 39. Hajós György matematika versenyen

A 39. Hajós György Matematika Versenyt 2017. április 27-29. között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rendezte.

 

A versenyen a meghívott intézmények nappali tagozatos, első BSc diplomát szerző hallgatói előzetes nevezés alapján vehettek részt. A csapatok legfeljebb négy hallgatóból álltak. Minden versenyző résztvevője az egyéni versenynek. A csapatversenyben az elért pontszámok alapján a legjobb három hallgató eredménye számít. 

 

A résztvevők egyéni eredményei alapján a VBK-ról

9. helyen végzett Papp Marcell,

32. helyen végzett Horváth József Áron,

35. helyen végzett Papp Ábrahám.

 

A csapatok legjobb három versenyzőjéből számított összesített eredmény alapján a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar 133 ponttal a 7. helyet érte el.

 

A BME 4 csapatot 12 versenyzővel indított, akik nagyon jól szerepeltek. Összesen 15 intézmény 30 csapata, 112 versenyzője nevezett be.
  

A VIK hallgatói egyéniben és csapatban is elhozták az első helyezést, így  a vándor kupa egy évig ismét a birtokukban lehet.
 

Az idei évben egy új díj is emeli a verseny rangját. A névadó Hajós György örökösei alapítottak  Hajós György Díj néven egy külön díjat, amelyet Telekes Márton Gábor ( VIK) nyert el.
   

A díj és a verseny kapcsán nyílt egy kiállítás a Központi Könyvtárban, ajánlom figyelmükbe.

 

Gratulálunk a verseny résztvevőinek!

  

A verseny eredményei a Hajós György Matematika Verseny honlapján az eredmények menüpont alatt tekinthetőek meg.

Aktuális híreink