BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

Zemplén Géza Érem átadás

2013. december 3. kedd

Klebovich Imre professzor úr a Semmelweis Egyetem Gyógyszerészeti Intézete igazgatója, korábban az EGIS, azelőtt pedig a Richter farmakokinetikai laboratóriumának vezetője. Két évtizede folyamtosan vesz részt a kar oktatási tevékenységében a „Bioanalitika és metabolitvizsgálat” című, a hallgatók által kedvelt tantárgy előadójaként. Munkáját önzetlenül, ellenszolgáltatás nélkül végzi és egyre sokasodó szakmai és társadalmi feladatai mellett is töretlenül folytatja. Három évtizedes ipari tapasztalatának átadásával nagyban hozzájárul hallgatóink mérnöki szemléletének kialakításához.

A gyógyszeriparban farmakokinetikával és bioekvivalencia vizsgálattal foglalkozott. Eredményei jelentősen hozzájárultak hazai gyógyszerkészítmények sorának törzskönyvezéséhez számos országban. Az EGIS-ben többek közt a generikus nifedipin és clemastin humán farmakokinetikai és ételinterakciós vizsgálatát majd egy originális hatóanyag, a deramciclan hatóanyag felszívódási és farmakokinetikai profiljának meghatározását végezte, és ezekben a munkákban intenzíven együttműködött karunk oktatóival.

A VBK Kari Tanácsa a Karért végzett önzetlen tevékenységének elismeréseként adományozta számára a legmagasabb kari elismerést.

Aktuális híreink