BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

„Egy fontos találkozóhely a fiatalokkal az Educatio”

2018. január 23. kedd

„Egy fontos találkozóhely a fiatalokkal az Educatio”

Lezajlott az ország legnagyobb oktatási szakmai kiállítása, amelyen a hazai felsőoktatási intézmények között a Műegyetem is képviseltette magát saját standdal és több előadással.

 

„Az Educatio elképzelhetetlen a hazai műszaki felsőoktatás vezető intézményének részvétele nélkül. A Műegyetem számára nemcsak presztízskérdés a megjelenés, hanem egy fontos találkozóhely azokkal a fiatalokkal, akik fontolgatják, hogy a BME-t választják a továbbtanulásnál. A kínált képzéseinket és a szakmai lehetőségeket bemutatva bízunk abban, hogy megerősítjük döntésükben azokat, akik a Műegyetem mellett tették le voksukat. Egyúttal reménykedünk, hogy a bizonytalan fiataloknak is tudunk jövőképet adni” – nyilatkozott az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás műegyetemi megjelenésének céljáról Nagy Gábor, a Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóság (HSZI) vezetője. Hozzátette: „a BME számára a felsőoktatási piacon való versenyképesség növelése és az egyetem kínálta képzések értékének népszerűsítése mindig is nagyon fontos volt”.

  

 

 

 

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást a Hungexpon 2018. január 18. és 20. között. A legnagyobb hazai oktatási seregszemlén több mint 160 kiállító, köztük 25 nemzetközi partner és 44 hazai egyetem, főiskola hallgatói, valamint oktatói tájékoztatták a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, szüleiket a továbbtanulási lehetőségekről, az egyetemi közéletről, az adott képzés nyújtotta szakmai- és karrieralternatívákról.

 

A rendezvényt azzal a céllal hozták létre, hogy választ adjon a felsőoktatással összefüggő kérdésekre, illetve összekapcsolja a hazai és külföldi intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat és szakképző intézményeket a továbbtanulni akaró diákokkal, és tanáraikkal. A kiállítók informálták a fiatalokat a meghirdetett ösztöndíjakról, a duális képzésekről, az egyes szakmákról, a kollégiumokról, az átképzési lehetőségekről, igény esetén pedig karrierépítési tanácsadást biztosítottak.

 

Az eseményre kilátogató pedagógusoknak és intézményvezetőknek is készültek programokkal: számukra a szakma újdonságait, korszerű taneszközöket és módszereket mutatták be a szervezők.

 

A Műegyetem második alkalommal jelent meg egységes és modern standjával a rendezvényen. A tavalyi debütálás tapasztalatait felhasználva idén a szervező HSZI néhány újítást valósított meg a kiállítótérben, például átalakították a stand molinóját a biztosabb felismerhetőség érdekében, a plexifalak feliratait könnyebben olvashatóvá tették, továbbá televíziókat helyeztek el a stand területén, amelyeken figyelemfelkeltő egyetemi és kari tartalmakat vetítettek a kiállítás ideje alatt. 

  

   

A diákok többsége egy-egy karhoz fordult konkrét kérdéseivel, ám voltak olyan középiskolások is, akiket általánosságban érdekelt a Műegyetem, így körbejárták a teljes kiállítóteret. Főként a karok tantervei, a hallgatói közélet és a végzett mérnökök munkaerő-piaci elhelyezkedésének lehetőségeit firtatták a tanulók” – osztotta meg az eseményen tapasztaltakat a HSZI igazgatója. Az egyes karok felkészült kiállító csapata az adott szervezeti egység képzésére jellemző eszközökkel is várta a rendezvényre érkezőket, akik így testközelből láthattak például 3D nyomtatót vagy digitális homokozót. A jövő terveiről szólva Nagy Gábor elmondta: szeretnék másfélszeresére növelni a műegyetemi kiállítói stand méretét, így a karok mellett a képzéseket és a szakmai továbbképzési lehetőségeket illusztráló járműveknek és kiállítási tárgyaknak is helyet tudnak majd biztosítani.

 

  

Aktuális híreink