BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

1. BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar Öregdiák Találkozó határidők

2023. június 21. szerda

1. BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar Öregdiák Találkozó határidők

Kedves Kollégánk, Mérnöktársunk, Kedves Öregdiák Barátunk!

Az alábbi tartalom letölthető körlevélként itt érhető el.

A rendezvény általános honlapoldala, regisztrációs információk itt érhetőek el.

Örömmel írjuk, hogy az 1. BME VBK Öregdiák találkozóra előzetesen regisztráltak száma elérte a 600-at. Igazán jó érzés látni, hogy ez a kezdeményezés megmozgatta a BME VBK-s közösséget. Ugyanakkor elérhetőségi lista hiányában csak a korábbi hallgatók, évfolyamok és a Kar oktató közösségének aktivitására, illetve a közösségi médiára támaszkodhatunk az információszórásban. Ezért továbbra is kérünk mindenkit, továbbítsátok az esemény hírét saját, esetleg a szülők kapcsolatain keresztül. Különösen az 1980. alatti évfolyamok elérésében látunk problémát. Nagyon szeretnénk valamennyi generációt elérni, de lehetőségeink korlátozottak. Csak a VBK teljes közösségének segítségével tudjuk a problémát kezelni, a meghívottak korét, mind teljesebbé tenni. Ezúton is köszönjük.

A főbb programpontokat is sikerült rögzíteni, de természetesen ennek véglegesítése majd csak az anyagi mozgásterünk kialakulása után lehetséges. Emlékeztetőként a programterv a következő:


17:00 Kapunyitás
Ünnepi Megnyitó (Az elmúlt 150 évről és a Kar és az egyetem jelenéről, jövőjéről, közben meglepetés műsortöredékek)
Állófogadás, svédasztalos vendéglátás
Dumaszínházas stand up comedy fellépő
Tánczenekar
Beszélgetés, büfé majdnem hajnalig
02:00 Zárás

Amint azt előző levelünkben is írtuk, a szervezés következő, de meghatározó és kevésbé „barátságos” lépése a költségvetés összeállítása. Igyekszünk tőlünk telhetően mindent megtenni a költségek kézbentartása és minimalizálása érdekében. A BME is segít a helyszín és belső szolgáltatások biztosításával, Karunk az Alapítvány törvényes lehetőségének hozzáférhetővé tételével. Néhány gazdasági szereplőt, főleg nagyobb vállalkozásokat is sikerült bevonnunk támogatóként, ezúton is köszönjük. További szponzoroktól is várunk még visszajelzést. Ha ebben bárki tud segítséget nyújtani, szívesen fogadjuk.

Ugyanakkor talán érthető, hogy személyes hozzájárulás nélkül ez az esemény nem valósítható meg. A fenti programok és az igénybeveendő szolgáltatások árajánlatai alapján készített előkalkulációnk eredménye azt mutatja, hogy (minimálisan, ennek magyarázatát lásd később) 16.000 Ft/fő részvételi díjat kell kérnünk.

Nekünk sem könnyű ezt az összeget leírni, de reméljük, hogy egy ilyen méretű társasági rendezvény esetében legtöbbetek számára még elfogadható, elviselhető. Amennyiben valaki emiatt nem tudna részt venni az eseményen, kérjük jelezze felénk, igyekszünk lehetőségeink szerint és a befolyt felajánlások (lásd alább) függvényében segíteni.



A részvételi jegy megvásárlásának lehetőségei:

- Magánszemélyként a részvételi jegyet elektronikus úton a Vegyészkari Hallgatókért Egyesület honlapján https://vegy.hu/ lehet megvásárolni.
- Emellett lehetőséget kívánunk biztosítani alapítványi támogatás felajánlásával céges részvételre is.

Részletek:

- Részvételi díj befizetése magánszemélyként: a 16.000 Ft/fő

Ez esetben az összeg a BME Vegyészkari Hallgatókért Egyesület számlájára kerül, akik szervezőként és adminisztrációs támogatóként is szerepet vállalnak a találkozó lebonyolításban.

- Támogatói jegy vásárlása magánszemélyként: Hasonló az első megoldáshoz, azonban akinek szándékában áll és megengedheti magának a 16.000 Ft/fő minimális díjnál nagyobb összeggel is támogathatja a rendezvény megvalósítását. Az elektronikus fizetésnél és az átutalásánál mindenki saját maga választhatja ki a többlettámogatás összegét, Az összeg szintén az Egyesület számlájára kerül, értelemszerűen.

- A részvételi díj befizetése nélkül biztosítjuk azon öregdiák részvételét, aki kezdeményezésére a VBK-t támogató Alapítvány részére nagyobb összegű céges támogatás felajánlása történik. Ebben az esetben a jubileumi találkozó támogatását a karunk mellett működő Varga József Alapítvány számlájára lehet majd utalni, támogatási szerződés megkötését követően. Akinek van lehetősége ilyen módon támogatni a rendezvényt, kérjük mielőbb jelezze a szervezők felé a vegyesztalálkozo@gmail.com címen.

- A befizetés határideje: 2023. július 21. péntek (A költségvetés összeállítása miatt szükséges határidőt szabnunk.)

- Csak előreváltott jeggyel lehet majd belépni, a helyszíni jegyvásárlás lehetőségét nem tudjuk biztosítani.

- Kérjük ne feledje, hogy a jegyvásárlás mellett a rendezvényre regisztrálni is kell. Köszönjük mindazoknak, akik ezt már megtették. Akik nem, regisztrációra itt van lehetőség, e-mailben: vegyesztalálkozo@gmail.com 

- Amennyiben a befizetési folyamat során bármilyen kérdés, hiba, probléma merülne fel, illetve, ha részvételi díjat átutalással kívánják megfizetni, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az info@vegy.hu email címen.

Ismételten hangsúlyozzuk, hogy non-profit esemény szervezéséről van szó. Amennyiben az Egyesülethez és az Alapítványhoz érkező befizetésekből a rendezvény költségeit meghaladó összeg gyűlne össze, az csak és kizárólag a jubileumi év szakmai eseményeinek és karunk oktatási és kutatási tevékenységének támogatására használható fel. Ennek biztosítása érdekében az Öregdiák találkozót követően szigorú elszámolást készítünk és azt az érdeklődők számára rendelkezésre bocsátjuk.

Körlevelünk megjelenésének időpontjában a befizetés folyamatát élesítettük. Ha bármilyen a szervezéssel, lebonyolítással kapcsolatos kérdés, kérés felmerül, állunk rendelkezésre vegyesztalálkozo@gmail.com címen.

Üdvözlettel a Kar, az Alapítvány és az Egyesület vezetői és a szervezők nevében:

Tóth Andrea Richter Gedeon Nyrt.
Tömösközi Sándor BME VBK Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
Bujdosó István, Bruttsó, Kurrens Stúdió Kft.

Aktuális híreink