BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

1. BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar Öregdiák Találkozó -- végleges információk, emlékek gyűjtése

2023. szeptember 8. péntek

Kedves Kollégánk, Mérnöktársunk, Kedves Öregdiák Barátunk!

 

Hetedik, egyben találkozónk előtti utolsó körlevelünk érkezik, melyben a rendezvény programja mellett a lebonyolítás részleteiről írunk. Emellett ismét szeretnénk ráirányítani a figyelmet új kezdeményezésünkre, amely az archív fotók, egyéb digitalizálható „ereklyék” gyűjtésére irányul.

 

Boldogan írjuk, hogy közel 650-en leszünk jelen. Úgy tűnik, sikerül megvalósítani a generációk nagy találkozását, hiszen a résztvevők között ugyanúgy köszönthetjük az 1950-es évek képviselőit, mint a közelmúltban diplomát kapott ifjú kollégákat.

A sok jó hír mellett egy kevésbé örömtelit is közölnünk kell. Sajnos a részvételi díj befizetésének lehetőségét végleg le kellett zárnunk. Viszonylag sok utólagos megkeresés érkezett hozzánk és legjobb tudásunk szerint igyekeztünk segíteni. Ugyanakkor, mind biztonságtechnikai, mind adminisztratív szempontból a rendezvény elérte a lehetséges maximális létszámot. Szívünk szerint minden érdeklődőt szívesen látnánk, de tudomásul kell vennünk a szabályozásból eredő korlátokat. Elnézést kérünk mindazoktól, akiknek ebből kellemetlenségük származik.  

 

Természetesen a találkozó programja is összeállt, íme:

 

Dátum: 2023. szeptember 16. szombat 16:00 – szeptember 17. vasárnap 02.00

Helyszín: BME K épület, Budapest, Műegyetem rkp. 1-3.

 

16:00 Kapunyitás, regisztráció, találkozás, beszélgetés, italpultok már rendelkezésre állnak

18:00 Ünnepi megnyitó meglepetésekkel – Aula, az első emeleti Díszteremben közvetítéssel

19:00 Svédasztalos fogadás – magasföldszint kerengő, első emeleti Díszterem és kerengő, második emeleti kerengő

21:00 Dumaszínház Kovács András Péter előadóművész fellépésévelAula, első emeleten a Díszteremben közvetítéssel

22:00 Zene, tánc, beszélgetések,  italpultok. A jó hangulatról, az aláfestő muzsikáról és a tánczenéről az egész este folyamán a Skyriders zenekar gondoskodik.

02:00   Kapuzárás

 

Az egész estét betöltő program gördülékeny lebonyolítása érdekében már előzetesen is szeretnénk néhány fontos információt megosztani. Kérjük ezeket figyelmesen olvassák/olvassátok el. Természetesen a helyszínen is a rendezők készségesen állnak majd rendelkezésre és irányítótáblákkal, plakátokkal, valamint folyamatos szóbeli tájékoztatással is segítjük majd a tájékozódást, eligazodást.

 

Érkezés: Nagy tisztelettel kérünk mindenkit, az érkezést ne hagyja az utolsó pillanatra! Megfelelő rendezői létszámmal készülünk a regisztrációra, névsor szerinti pultok lesznek, de értelemszerűen a bejutás időigényes lehet. A regisztráció már 4 órától működni fog, italpultokat kinyitjuk, kellemes légkörben lehet hangolódni a későbbi programokra. Kérjük, digitálisan vagy nyomtatott formában mindenki hozza magával a fizetéskor kapott számlát.

 

Tömegközlekedés: Leginkább a 4-es metrót ajánljuk, de a villamosok (pl. 17, 47, 49, 56) és buszok (pl. 7 vagy 133) megállója is pár lépésre van a találkozó helyszínétől.

 

Parkolás: A Műegyetem rakparton és az egyetem környékén a parkolás hétvégén ingyenes. Szabad parkolóhelyet nagy valószínűséggel lehet majd találni, de ezt garantálni nem tudjuk.

 

Akadálymentes közlekedés: Általánosságban a K épületen belül biztosított. Ugyanakkor a biztonság kedvéért azt kérnénk, ha valakinek ezzel kapcsolatban bármilyen kérdése van, írja meg a vegyesztalalkozo@gmail.com címre.

 

Orvosi ügyelet: A rendezvény teljes időtartama alatt biztosított, az ügyeleti pultot a magasföldszinten, a jobb oldali lépcső mellett helyezzük el.

 

A rendezvény helyszíneivel és lebonyolításával kapcsolatos fontos információk:

 

̶            Az Öregdiák találkozó a Központi épület három szintjén zajlik majd:

  • magasföldszint főbejárat, aula és kerengő
  • első emelet Díszterem és kerengő
  • második emelet kerengő

̶            A központi rendezvények (megnyitó, Dumaszínház előadás, később tánc), fő helyszíne értelemszerűen a K épület aulája, ahol színházszerű elrendezésben székeket helyezünk el. Az első emeleti Díszteremben is lesz lehetőség leülni, ott kivetítőn lehet majd követni az eseményeket.

̶            Állófogadás, étkezés: Mindhárom szinten ételpultok biztosítják majd az étkezés lehetőségét svédasztalos elrendezésben, teljesen azonos választékkal. Értelemszerűen az étkezést önkiszolgáló formában tudjuk megoldani. Ugyanakkor a Díszteremben és a 2. emeleti kerengőn asztalok mellé ülve fogyaszthatók el az ételek, a magasföldszinten és az első emeli kerengőn „könyöklő” pultokat fogunk elhelyezni. A kényelmes étkezés és a sorban állás elkerülése érdekében tehát érdemes tudni arról, hogy mindhárom szinten ugyanaz a minőségű szolgáltatás áll majd rendelkezésre. Erre a rendezők érkezéskor külön is fel fogják hívni a figyelmet.

̶            Italpultok: Mindhárom szinten italpultok állnak majd rendelkezésre, alkoholmentes és alkoholtartalmú italok választékával. Fizetni kártyával és kézpénzzel is lehet majd.

̶            Évfolyamtagok találkozási lehetősége, találkozási pontok: Több megkeresés érkezett hozzánk, hogy tudunk-e biztosítani szeparált lehetőséget évfolyamok találkozására. Ezt logisztikai okok miatt nem tudjuk megoldani. Ugyanakkor megoldásként jó szívvel ajánljuk a második emeleti kerengőt, amelyet kifejezetten klubszerűen, nagyobb méretű asztalokkal, körülöttük székekkel rendezünk be. A megnyitó után és az étkezést követően, vagy akár már alatta is ez a helyszín kifejezetten alkalmas lehet kisebb társaságok találkozásának megszervezésére, csendesebb beszélgetések lebonyolítására.

̶            A rendezvény zárásának időpontját (hajnali két óra) az engedélyek miatt szigorúan kell vennünk.

 

Egyéb programlehetőségek, információk:

̶            Karunk és tanszékeink múltjának és jelenének bemutatása: Poszterkiállítás a magasföldszint kerengőjén.

̶            BME Látogatóközpont megtekintése: Kiegészítő programlehetőségként szeretnénk felhívni erre az új kezdeményezésre is a figyelmet, a magasföldszinten, az aula mögött található. (https://tervlap.hu/cikk-nezet/muegyetemi-latogatokozpont)

̶            Évfolyamlisták kiadása: Ez ügyben is érkeztek megkeresések hozzánk. Miközben teljesen jogosnak tartjuk az ez irányú igényeket, kérjük értsék/értsétek meg, a GDPR szabályok minket is köteleznek. Jogászok bevonásával keressük a megoldást. Mivel a szervezés kezdetekor szigorú kötelezettséget vállaltunk a nálunk összegyűlt adatok szabályszerű kezelésére, sajnos egyelőre ezeket a kéréseket nem tudjuk teljesíteni. Fura helyzet, de megértést kérünk.

̶            A rendezvény teljes időtartama alatt fénykép- és videóanyag készül. A résztvevők megjelenésükkel tudomásul veszik ennek tényét. Az elkészült képanyagot a rendezvény dokumentációjához, archiválásához, illetve az arról készült híranyagokhoz használjuk fel.

 

Archív fotók, egyéb digitalizálható „ereklyék” gyűjtése: Szeretnénk még egy utolsó esélyt adni, hogy minél több, az évfolyamokhoz és úgy általában karunk történelméhez kapcsolódó fényképet, esetleg egyéb „ereklyét” (lefotózott tárgyi emléket) összegyűjteni. Kérünk tehát mindenkit, akinek olyan fotó van a birtokban, amely közkinccsé tehető, töltse fel a https://forms.gle/4eEDVZ4bGx7gRzhZ6 címre, vagy csatolt fájlként küldje el a tomoskozi.sandor@vbk.bme.hu email címre legkésőbb 2023. szeptember 12-ig. A beérkezett fotókat a karunkon archiváljuk, illetve a találkozónkon egy vetíthető anyagot is összeállítunk.  

 

 

A VBK öregdiák találkozóról, illetve karunk 150 éves jubileumi évének egyéb eseményeiről az alábbi csatornákon is érhetők el információk:

https://www.ch.bme.hu/hirek/1226-1-bme-vegyeszmernoki-es-biomernoki-kar-oregdiak-talalkozo

https://www.ch.bme.hu/vbk-150/

 

Ha bármilyen, a szervezéssel, lebonyolítással kapcsolatos kérdés, kérés, ötlet felmerül, állunk rendelkezésre vegyesztalalkozo@gmail.com címen.

 

Végezetül szeretnénk mindenkinek megköszönni az aktív közreműködést, szponzorainknak a támogatást, magánszemélyeknek az adományok gáláns felajánlását, a résztvevőknek a támogatói és részvételi jegyek vásárlását, a BME-s munkatársaknak, illetve a szolgáltatóknak a rengeteg segítséget, segítőkész hozzáállást, mindent…

 

Reméljük egy jó hangulatú találkozót sikerül összehozni. Várunk mindenkit szeretettel, találkozunk hamarosan.

 

Üdvözlettel a BME, a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar, a Varga József Alapítvány és a Vegyészkari Hallgatókért Egyesület vezetői és valamennyi szervező nevében:

 

Tóth Andrea Richter Gedeon Nyrt.

Tömösközi Sándor BME VBK Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék

Bujdosó István, Bruttsó, Kurrens Stúdió Kft. 

 

Fő támogatóink:

 

Best Consulting and Trading Kft.

B.S. Plastic Invest Kft.

Hungrana Kft.

MOL Nyrt.

Richter Gedeon Nyrt.

Variachem Kft.

Vavrinec Befektetési Kft.

Wacker Chemie Hungary Kft.

Zwack Unicum

 

Aktuális híreink