BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

1. BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar Öregdiák Találkozó határidők, emlékek gyűjtése

2023. július 6. csütörtök

Kedves Kollégánk, Mérnöktársunk, Kedves Öregdiák Barátunk!

Az alábbi tartalom letölthető körlevélként itt érhető el.

A rendezvény általános honlapoldala, regisztrációs információk itt érhetőek el.

Az ötödik körlevelünk érkezik most, melyben elsősorban a regisztráció és a részvételi jegyek vásárlásával kapcsolatos tapasztalatokat, kéréseket igyekszünk összefoglalni. Emellett egy új kezdeményezést, az archív fotók, egyéb digitalizálható „ereklyék” gyűjtését indítanánk el.

Örömmel írjuk, hogy az előzetesen regisztráltak száma elérte a 650 főt. Fantasztikus látni, hogy 1958-ban indult évfolyamoktól legfrissebben végzett mérnökgenerációig ilyen sokan érdeklődnek a találkozónk iránt. Bízunk abban, hogy legnagyobb álmunkat, a generációkon átívelő szakembertalálkozót, benne sok emberi élménnyel, az újra találkozás örömével, sikerül megvalósítani. Igyekszünk a lehető legszéleseb körben hirdetni az eseményt elérni a karon végzett diákokat és itt dolgozó tanárainkat. Ehhez továbbra is kérünk mindenkit, továbbítsátok az esemény hírét saját, esetleg a szülők, hozzátartozók, ismerősök kapcsolatain keresztül, amit ezúton is köszönünk.

A programokról már többször írtunk, szépen alakul, ebben a levélben most nem térnénk ki a részletekre. A találkozóról, illetve a VBK 150 éves jubileumának egyéb eseményeiről az alábbi csatornákon is érhetők el információk:

https://www.ch.bme.hu/hirek/1226-1-bme-vegyeszmernoki-es-biomernoki-kar-oregdiak-talalkozo

https://www.ch.bme.hu/hirek/1236-1-bme-vegyeszmernoki-es-biomernoki-kar-oregdiak-talalkozo-hataridok

https://www.ch.bme.hu/vbk-150/

https://www.facebook.com/bmevbk/?locale=hu_HU

 

Az egész esemény szervezésének döntő, kritikus és kevésbé „barátságos” eleme a költségvetés összeállítása. Mint korábban is írtuk, igyekszünk tőlünk telhetően mindent megtenni a költségek kézbentartása és minimalizálása érdekében. A BME is segít a helyszín és belső szolgáltatások biztosításával, Karunk az Alapítvány törvényes lehetőségének hozzáférhetővé tételével. Néhány gazdasági szereplő, - sőt számunkra is megható módon - magánszemély is felajánlotta kisebb-nagyobb összegű támogatását, amit ezúton is hálásan köszönünk. A támogatás tényét, azok adminisztrációjának lezárása után természetesen az Öregdiák Találkozó kommunikációs fórumain megjelenítjük majd. Ha esetleg másoknak is van lehetősége támogatás felajánlására, kérjük jelezze felénk, minden segítség jól jön.

 

A rendezvény költségeinek meghatározó részét azonban egyéni befizetésekből tudjuk csak biztosítani. Mint ezt korábban írtuk a részvételi jegy (minimális) összege 16.000 Ft/fő.  Reméljük, hogy egy ilyen méretű társasági rendezvény esetében a túlnyomó többség számára még elfogadható, elviselhető. Amennyiben valaki emiatt nem tudna részt venni az eseményen, kérjük jelezze felénk, igyekszünk lehetőségeink szerint és a befolyt felajánlások (lásd alább) függvényében segíteni.

 

A múlt héten megnyílt az egyéni befizetés lehetősége. Az alábbiakban részben emlékeztetőként újra leírjuk a részvételi jegy megvásárlásával kapcsolatos legfontosabb információkat, és az elmúlt egy hét tapasztalatai alapján felhívjuk a figyelmet a digitális fizetésnél eddig jelentkező hibákra.

 

  • A részvételi jegyek megvásárlásának határideje 2023. július 21. péntek.  Talán érthető, hogy most már az információs listát ezzel kezdjük, de ez a költségvetés összeállítása miatt szükséges. Ezért is kérjük a határidő betartását!
  • Magánszemélyként a részvételi jegyet elektronikus úton a Vegyészkari Hallgatókért Egyesület honlapján  https://vegy.hu/ lehet megvásárolni.
  • Emellett lehetőséget kívánunk biztosítani alapítványi támogatás felajánlásával céges részvételre is.

 

Részletek:

 

  • Részvételi jegy vásárlása magánszemélyként: a 16.000 Ft/fő Ez esetben az összeg a Vegyészkari Hallgatókért Egyesület számlájára kerül, akik szervezőként és adminisztrációs támogatóként is szerepet vállalnak a találkozó lebonyolításban.

 

  • Támogatói jegy vásárlása magánszemélyként: Hasonló az első megoldáshoz, azonban akinek szándékában áll és megengedheti magának a 16.000 Ft/fő minimális díjnál nagyobb összeggel is támogathatja a rendezvény megvalósítását. Ehhez az Egyesület honlapján a támogatói jegyet kell kiválasztani, és kosárba helyezéskor megadni a támogatás kívánt összegét. A vásárlás folyamata innentől megegyezik a másik jegytípussal. Átutalásos fizetés esetén kérjük a pontos összeg átutalását.

  

  • Hasonló az első megoldáshoz, azonban akinek szándékában áll és megengedheti magának a 16.000 Ft/fő minimális díjnál nagyobb összeggel is támogathatja a rendezvény megvalósítását. Az elektronikus fizetésnél és az átutalásánál mindenki saját maga választhatja ki a többlettámogatás összegét. Az összeg szintén az Egyesület számlájára kerül, értelemszerűen.

 

  • A részvételi díj befizetése nélkül biztosítjuk azon öregdiák részvételét, aki kezdeményezésére a VBK-t támogató Alapítvány részére nagyobb összegű céges támogatás felajánlása történik. Ebben az esetben a jubileumi találkozó támogatását a karunk mellett működő Varga József Alapítvány számlájára lehet majd utalni, támogatási szerződés megkötését követően. Akinek van lehetősége ilyen módon támogatni a rendezvényt, kérjük mielőbb jelezze a szervezők felé a vegyesztalalkozo@gmail.com címen.

 

  • Csak előreváltott jeggyel lehet majd belépni, a helyszíni jegyvásárlás lehetőségét nem tudjuk biztosítani. Elektronikus vagy papíralapú jegyet külön nem állítunk ki, a beléptetés név alapján történik. A teljesített vásárlások adatait feljegyezzük. Kérjük, hogy a kiállított számlát hozza majd magával, kérdéses esetben ezzel tudja majd igazolni a befizetés tényét. 

 

  • Kérjük ne feledje, hogy a jegyvásárlás mellett a rendezvényre regisztrálni is kell. Köszönjük mindazoknak, akik ezt már megtették. Akik nem, regisztrációra a vegyesztalalkozo@gmail.com linken van lehetőség.

 

Fontos kiegészítő információ a magánszemélyként történő jegyvásárláshoz:

 

  • Az átutalásos és bankkártyás fizetés folyamata az Egyesület honlapján (https://vegy.hu/) kissé eltér a máshol megszokottól. A részvételi vagy a támogatói jegy vásárlásának indításakor először a honlapon bekért adatokat kell megadni. Ezt elküldve a befizető által megadott email címre először egy visszaigazoló levél érkezik „Köszönjük a rendelést” kiemelt címmel. Ezzel semmilyen teendő nincs. Kis idő elteltével érkezni fog egy második email is „Mellékelten küldjük a rendeléséhez kapcsolódó díjbekérőt” kezdő mondattal. Ennek a második levélnek az alján található egy „Tovább a fizetéshez” felirat, amelyre kattintva már a megszokott módon intézhető a bankkártyás fizetés. Elnézést a kissé bonyolult folyamatért, ezt most így tudtuk megoldani.
  • A részvételi jegyet banki átutalással is meg lehet vásárolni. Ilyenkor a bankkártyás fizetéssel hasonló módon kell eljárni, a "Tovább a fizetéshez" gombra kattintva, a felugró oldalon találhatók az átutaláshoz szükséges adatok. Probléma esetén kérjük, vegyék fel velünk a kapcsolatot az info@vegy.hu email címen.

 

Ismételten hangsúlyozzuk, hogy non-profit esemény szervezéséről van szó. Amennyiben az Egyesülethez és az Alapítványhoz érkező befizetésekből a rendezvény költségeit meghaladó összeg gyűlne össze, az csak és kizárólag a jubileumi év szakmai eseményeinek és karunk oktatási és kutatási tevékenységének támogatására használható fel az Alapítvány és az Egyesület szabályai szerint. Ennek biztosítása érdekében az Öregdiák találkozót követően szigorú elszámolást készítünk és azt az érdeklődők számára rendelkezésre bocsátjuk. 

 

Archív fotók, egyéb digitalizálható „ereklyék” gyűjtésének indítása

 

A Kar 150 éves jubileum és az Öregdiák találkozó méltó ünnepléséhez egy új akciót is meghirdetünk. Szeretnénk minél több, az évfolyamokhoz és úgy általában karunk történelméhez kapcsolódó fényképet, esetleg egyéb „ereklyét” (lefotózott tárgyi emléket) összegyűjteni. Kérünk tehát mindenkit, akinek olyan fotó van a birtokban, amely közkinccsé tehető, töltse fel a https://forms.gle/4eEDVZ4bGx7gRzhZ6 címre, vagy csatolt fájlként küldje el a tomoskozi.sandor@vbk.bme.hu email címre. A beérkezett fotókat a karunkon archiváljuk, illetve az Öregdiák találkozónkon egy vetíthető anyagot is összeállítunk.  

 

Mindenkinek köszönjük az aktív közreműködést, a határidő betartását. Ha bármilyen a szervezéssel, lebonyolítással kapcsolatos kérdés, kérés, ötlet felmerül, állunk rendelkezésre vegyesztalalkozo@gmail.com címen.

 

Üdvözlettel a Kar, az Alapítvány és az Egyesület vezetői és a szervezők nevében:

 

Tóth Andrea Richter Gedeon Nyrt.

Tömösközi Sándor BME VBK Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék

Bujdosó István, Bruttsó, Kurrens Stúdió Kft.

Aktuális híreink