BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

 

Egyetemi mindennapok

Tanulás - kutatás - csoportmunka 

Közösségi élet

Gólyahét A regisztrációs héten a VBK Mentor Kör szervez egy programsorozatot a képzésüket a karunkon kezdő hallgatók számára. A programokon a gólyák tankörökbe rendeződve vesznek részt, elősegítve ezzel a beilleszkedésüket, ismerkedésüket egymással. A regisztrációs héten a hivatalos programokon kívül (Beiratkozás, Évnyitó ünnepség) olyan helyszíneket látogatnak meg, amelyek a későbbiek során gördülékenyebbé tehetik a gólyák mindennapjait (BME épületei, orvosi rendelő), olyan ismertető előadásokon vehetnek részt (kari öntevékeny körök bemutatkozása), amelyek segítik a beilleszkedésüket az egyetemi és a kari életbe.
Gólyabál Az őszi félév utolsó nagy eseménye, amely ismét az első évfolyamos hallgatókról/hallgatóknak szól. Hiszen mit ér a sok tanulás, a barátságok, ha egy esküvel nem pecsételjük meg, és nem avatjuk teljes jogú VBK hallgatóvá a gólyáinkat. A Gólyabált általában egy bizonyos téma köré szervezzük, amely megadja az este öltözködési stílusát, a díszletet és a zenei vonalat is. A bál fővédnöke karunk dékánja, Dr. Nagy József. A hivatalos megnyitó után a résztvevők elfogyasztanak egy vacsorát, majd élőzenés estként folytatódik a bál. Éjfél tájékán megválasztjuk a gólyák királyát és királynőjét, akik segítségével az elsőévesek leteszik a gólyaesküt.

Gólyahajó A Gólyahét keretein belül megrendezett zenés- táncos est. A különlegessége, hogy a BME 5 kara (VBK, TTK, ÉMK, KJK, GPK) szervezi együtt az érkező gólyáknak az Európa hajón.
Gólyatábor A Gólyatáborban augusztus közepén az újonnan felvett Hallgatóinknak nyílik lehetősége megismerkedni szaktársaival és emelett felejthetetlen élményeket szerezni.
Vegyész Napok A kari élet legnagyobb, egy héten át tartó rendezvénysorozata, amely nagyrészt a Martos Csocsó Klubban kerül megrendezésre. Napközben az óriási hagyományokkal rendelkező Show’s Sonka kari vetélkedő zajlik, ahol 25 főből álló csapatok versengenek a fődíjért, ami nem más, mint egy fél disznó. Esténként pedig változatos fellépőkkel találkozhatnak a hallgatók, nap, mint nap más és más zenei stílusban.
Réffy Kupa Réffy József Tanár Úr emlékére rendezett kupán vegyészkari hallgatók mérhetik össze kispályás futballtudásukat. Évről évre nagyobb számban neveznek csapatok karunkról, egyre több gólyákból szerveződött csapat is indul