BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

A BME VBK szakok bemutatása

Online megtekinthető kari kiadványunk elérhető itt.

karikiadvány

 

A vegyészmérnöki szak bemutatkozása

A vegyészmérnökök vegyipari (gyógyszer-, műanyag-, szénhidrogén- és textilipar, szintetikus vegyipar) és rokon ipari technológiák alkalmazásával, fejlesztésével, új vegyületek laboratóriumi előállításával, kémiai analitikai, szerkezetvizsgálati, anyagtudományi problémák megoldásával, a szakterületükhöz kapcsolódó tudományos kutatással, továbbá a gazdaság egyéb területein is anyagismereti, környezetvédelmi tudást igénylő problémák megoldásával foglalkoznak.

 

Map logó01.png Studiobeszélgetés a vegyészmérnöki szakról (podcast)

A biomérnöki szak bemutatkozása

A biomérnökök az ipari biotechnológia, az élelmiszeripar, a gyógyszeripar és az egészségügy biológiai és kémiai alapú műszaki feladatainak ellátásával, a gazdaság minden területén speciális környezetvédelmi problémák megoldásával, műszaki-biológiai rendszerek irányításával, ellenőrzésével, fejlesztésével, továbbá a szakterületükhöz kapcsolódó tudományos kutatással foglalkoznak.

Map logó01.png Studiobeszélgetés a biomérnöki szakról (podcast)

A környezetmérnöki szak bemutatkozása

A környezetmérnökök képzése igen sokrétű, az egyetem minden kara részt vesz benne. Mivel a tárgyak legnagyobb részét a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karon oktatják (kb. 40%), ezért a környezetmérnöki szak ide tartozik. Az egyes mérnöki ismereteket olyan szinten sajátítják el a hallgatók, hogy később kommunikálni tudjanak más mérnökökkel. Ennek megfelelően a vegyészmérnöki és biomérnöki szakkal összevetve kevesebb labor és szakmai gyakorlat, viszont több gazdasági és jogi ismeret szerepel a tantervben