BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

ÚNKP-17 tájékoztató rendezvény anyagai

2017. május 19. péntek

ÚNKP-17 tájékoztató rendezvény anyagai

Tisztelt Pályázók, Témavezetők és Tanszékvezetők!

 

Letölthetőek a ÚNKP tájékoztató rendezvényen elhangzott előadások anyagai és a pályázat VBK specifikus mellékletei:

 

Az előadásokban elhangzott, hogy az aláírt kutatási terv, a 2.a tanszékvezetői nyilatkozat megléte feltétele az intézményi szándéknyilatkozat kiállításának, melyet az illetékes dékán, vagy helyettese jogosult aláírni. A tanszékvezetői nyilatkozatot és a kitöltött intézményi szándék/befogadó nyilatkozatot a Dékáni Hivatalba a kari koordinátor (Bodzay Brigitta) nevére kell leadni.

 

Az ÚNKP-16-3 kategória esetében az 2.b extra kutatómunkáról szóló nyilatkozat (a publikációs táblázat kitöltési útmutatója megtalálható az Útmutató és követelmények a PhD beadásához című dokumentum utolsó oldalán) 

 

VBK specifikus nyomtatványok:

 

Fontos tudnivalók:

  • Az Egyetem pályázattal kapcsolatos tájékoztatásának hivatalos weboldala: https://www.bme.hu/unkp_2017 ahonnan majd az elektronikus pályázati rendszer is elérhető lesz!

  • A hivatkozott rektori-kancellári körlevél is ezen a weboldalon fog megjelenni, melynek elolvasása alapfeltétele a sikeres pályázat benyújtásának.
  • A cikkekben való részvételt aláírt társszerzői nyilatkozattal (vagy annak hiteles másolatával) lehet igazolni. Figyelem! A szerzői arányok később nem változtathatóak!
  • A tudományos tevékenység alátámasztó dokumentumait elegendő elektronikusan benyújtani! A cikkek esetében elég az első oldal és mellé a társszerzői nyilatkozat. Az egyéb, dokumentummal nem alátámasztható tevékenység (demonstrátori munka, oktatásban való részvételt) a témavezető/tanszékvezető aláírásával ellátott nyilatkozattal lehet igazoni.

  

Minimumkövetelmények értelmezése ÚNKP-4 kategóriában:

  • Posztdoktori I. kategóriában minimumkövetelmény: a habilitáció publikációszám és összhatás feltételének 66%-os megléte. (hivatkozást nem vizsgálunk)
  • Posztdoktori II. kategóriában minimumkövetelmény: habilitáció, vagy a habilitáció publikációs feltételének (publikációszám, összhatás, független hivatkozás) megléte

 

A habilitációs követelmények itt érhetőek el: http://doktori.bme.hu/habilitacio.htm

Figyelem! Az innen letölthető szabályzat az MTA doktori cím kritériumait tartalmazza. A habilitációhoz ez itt előírt feltételek felének kell megfelelni.

 

Például vegyészként az "Anyagtudomány és műszaki kémia" területén MTA doktori cím kritériuma: 30 IF-os cikk, 40 össz IF és 200 független hivatkozás.
A habilitáció kritériuma ennek a fele: 15 IF-os cikk, 20 össz IF és 100 független hivatkozás.

PD I. kategóriában ezek alapján: 10 IF-os cikkel, 13,2 össz IF-al lehet pályázni, mivel a független hivatkozást nem vesszük figyelembe.

PD II. kategóriában ezek alapján: 15 IF-os cikkel, 20 össz IF-al és 100 független hivatkozással lehet pályázni.

 

GYIK:

 

Kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal: vbk_kfi@mail.bme.hu 

 

Követhettek minket a facebookon is, ahol a legfrissebb hírekről azonnal értesülhettek:

https://www.facebook.com/VBKInfoPont/

https://www.facebook.com/bmevbk/

 

Kapcsolódó korábbi hírek:

http://www.ch.bme.hu/hirek/766-elerhetoek-a-vbk-ajanlasai-az-unkp-17-palyazatra-vonatkozoan

http://www.ch.bme.hu/hirek/758-unkp-osztondij-tajekoztato-2017-majus-18-1400

http://www.ch.bme.hu/hirek/754-palyazati-kiiras-fiatal-kutatok-es-alkotomuveszek-szamara

 

Frissítés:

Az alábbiakról tájékoztatjuk az érdeklődőket:

 

  1. Megjelent a pályázatok beadását szabályozó rektori-kancellári utasítás, amely tartalmazza az EMMI által meghirdetett ösztöndíjprogram intézményi specialitásait. (A pdf letölthető innen.)
  2. Elindult a BME ÚNKP Pályázati Portál, amellyel az Egyetem támogatni kívánja a pályázatok benyújtását. https://unkp.bme.hu/palyazat
  3. A BME kiegészítő programot hirdet ÚNKP-17-4-II kategóriában pályázók számára BME Kiválósági Kutatócsoport Program címen. A Program leírását várhatóan május 24-én tesszük közzé. Az érdeklődők addig is megkezdhetik pályázatuk összeállítását.
  4. A BME-hez benyújtott ÚNKP-17-1-II pályázaton (leendő elsőévesek) előnyt élveznek azok, akik középiskolai tanulmányaik során kimagasló eredményt értek el tanulmányi versenyeken. A pályázati támogatással a legkiválóbb hallgatók akár teljes alapképzésük során havi 75.000 Ft-os kiválósági ösztöndíjban részesülhetnek.

Aktuális híreink