BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

2021.09.05.

Közel másfél év után ismét lehetőségünk nyílik a teljeskörű jelenléti oktatásra, a hallgatók és oktatók személyes találkozására. A személyes jelenléttel történő oktatás biztonságos, alacsony kockázatú lebonyolításának fontos feltétele, hogy minden érintett kellő védettséggel rendelkezzen az új típusú koronavírussal szemben. Az egymás iránti felelősség, az emberi élet és egészség védelme érdekében kérünk mindenkit, hogy éljen a védőoltás felvételének lehetőségével, segítse a biztonságos jelenléti oktatás és munkavégzés feltételeinek megteremtését! Az előrejelzések alapján a negyedik hullám megjelenésével járványügyi szigorítások várhatóak, ezért fontos az oltások mielőbbi felvétele, hogy fennmaradjon és mindenki számára elérhető legyen a jelenléti oktatás.

Sajnos a delta variánsban bekövetkezett mutációk következtében a védőoltások sem nyújtanak 100%-os biztonságot. Az oltás felvételén kívül, ezért a maszkviselés minden közösségi térben, tanteremben erősen ajánlott.

Közös érdekünk egészségünk és a gyakorlatcentrikus jelenléti oktatás biztosítása.

Közös erőfeszítéssel lehetünk csak sikeresek a védekezésben, oktatásban!

2021.08.25. 

Az első két tanulmányi hétre vonatkozó változások azon hallgatókra vonatkozóan, akik késve tudnak beköltözni a kollégiumba

Mivel a felsőévesek egy része (az egyetemi vezetés tájékoztatása szerint a hallgatók kevesebb mint 10%-a) a NEK részvevőinek és szervezőinek biztosított férőhelyek miatt szeptember 18-ig nem tud beköltözni a kollégiumokba, ezért az első két tanulmányi hétre vonatkozóan számukra a tanulmányi foglalkozások anyaga aszinkron formában elérhető lesz.

Az előadások és gyakorlatok estében ez lehet:

  • az előző évi online óra felvételének megosztása
  • az idei jelenléti előadásról készült video megosztása
  • konkrét, az adott óra anyagát lefedő írásos tananyag biztosítása (például egy előadás esetén a rendelkezésre álló jegyzet fejezeteinek megadása, számolási gyakorlat esetén a gyakorlaton megoldott feladatok sorszámának és a megoldás menetének megadása)

Az órán részt venni nem tudó hallgatóknak minden kurzushoz rendelkezésre áll majd egy konzultációs időpont (online vagy jelenléti formában), amikor feltehetik kérdéseiket.

Laborok esetén a csoportbeosztás lehetőség szerint úgy készül el, hogy az érintett hallgatóknak a laborok a beköltözés után kezdődjenek (szükség esetén általános bevezetőt, munkavédelmi oktatást online is lehet tartani). Kérjük az érintett hallgatókat, hogy mihamarabb értesítsék a laborok oktatóit, hogy a beosztások ennek megfelelően készülhessenek el.

A regisztrációs hét végén az oktatók Neptun üzenetben tájékoztatni fogják önöket a kurzus Teams csoportjának vagy Moodle tanlapjának hozzáféréséről. Csatlakozzanak mielőbb, hogy értesüljenek a kurzusokkal kapcsolatos friss információkról!

 

2021.08.17. 

A 2021/22/1 félév indulásával kapcsolatos lényeges tudnivalók

  • A félév jelenléti oktatási formában indul, az órarendi információk elérhetők a Neptun rednszerben. 
  • Az oktatás 2021. szeptember 06-án indul. Minden tárgynak van Moodle és / vagy Teams tanlapja. Minden oktató Neptun üzenetben fogja Önöket a belépési kódról tájékoztatni. A tanlapon elérhető információkat, üzeneteket kövessék folyamatosan nyomon, ennek elmulasztása az Önök felelőssége.
  • A szakdolgozat, diplomamunka, egyéni feladat (csak a BMEVETOxxxx kódúak) jelentkezési határideje a kari honlapon, oktatói jóváhagyással 2021. szeptember 10. Kérünk mindenkit, hogy a lehető leghamarabb végezze el a választott oktatóval a témaegyeztetést és adja le a jelentkezést a kari honlapon. A megfelelő tárgy felvétele a Neptunban és a kari honlapon való témajelentkezés egyaránt kötelező a jegyszerzéshez.